4 november

Jag lovade igår att jag idag skulle skriva och berätta om min helg och de senaste dagarna. Jag kan nog inte berätta om precis allt, men ska försöka ta med det viktigaste iaf. Så jag börjar helt enkelt med torsdagen förra veckan då jag äntligen tog tåget hem till Borås. Jag hade inte varit hemma sedan 7 september och därför längtade jag verkligen. Mamma mötte mig på stationen i Göteborg och sedan åkte vi bil därifrån till Borås. Väl i min älskade hemstad bestämde vi oss för att köpa Kinamat. Vi hämtade sedan Rasmus efter jobbet så att han också kunde få mat. Fredagen spenderade jag med Rasmus, vi tittade på film och tog det allmänt lugnt. På kvällen däremot var det kalas för mig hos pappa, så jag fick låna mammas bil och jag körde för första gången bil helt utan handledare. Rasmus var nog lite nervös i början när det skumpade lite, jag hade ju trots allt inte kört bil på ett bra tag, men sen gick det riktigt bra och jag njöt verkligen av att köra! Saknar det lite här nere i Malmö att inte kunna köra något faktiskt. Kalaset var i alla fall trevligt och min släkt var lika pratglad och halvt galen som vanligt, men det var roligt att träffa alla igen!

Lördagen var jag med Rasmus på dagen och på kvällen träffade jag Anna och Malin. Vi spelade först Bowling och sedan var vi hemma hos mig och bara pratade och åt lite gott. Var underbart att få träffa mina söta vänner igen efter så lång tid. Vi bestämde även preliminärt att de ska komma ner och hälsa på mig i Malmö nån helg i december. Skulle verkligen vara jätteroligt att få visa runt dem i staden, visa alla bra shoppingställen och julhandla massor! Förhoppningsvis kommer de ner precis när mitt jullov börjat om det funkar för dem, och sedan åker jag i så fall hem samtidigt med dem.

Sent på lördagskvällen åkte jag upp till Rasmus för att få sova en sista natt med honom på ett par veckor. På söndagen var det kalas för mig hos mamma och jag träffade då den aning lugnare hälften av släkten. Jag fick på båda mina kalas bara bra grejer som jag önskade mig och som jag verkligen behöver. Till exempel fick jag stavmixer, elvisp, vispskålar, påslakan och morgonrock. Perfekt!

Måndag morgon klockn 07.06 gick tåget från Borås till Alvesta och efter 45 minuters väntan där åkte jag vidare tillbaka till Malmö igen. Jag hade verkligen en underbar helg i Borås och jag saknar redan alla mycket. Men om två veckor kommer Rasmus ner till mig igen, och ett par dagar senare kommer även Mamma och Johannes ner. Längtar verkligen, för då är tentan äntligen över också. Hoppas bara att den går bra, så att inte Rasmus behöver lägga all tid här nere på att trösta mig. hihi.

De senaste dagarna har varit ganska händelserika, då vi haft en del inlämningar och inte minst för att jag igår fyllde år. Idag var vi däremot lediga från skolan och då passade jag på att ta en riktigt lång och välförjänt sovmorgon. Vid ett kom Siri hit för att plugga lite och när vi tröttnat på det åkte vi till Ica och inhandlade lite mat som vi sedan lagade till. Det blev pasta och pastasås med julmust.är vi var mätta och belåtna satte vi oss för att kolla på måndagens avsnitt av Ullared. Galet roligt verkligen!

När Siri åkte hem igen och jag diskat berget av disk bestämde jag mig för att baka lite muffins. Första plåten blev lite misslyckad, då jag hällt lite för mycket smet i formarna så att nästan alla flöt ihop, de andra två plåtarna blev däremot helt okej och jag tänkte ta med mig några muffins imorgon till gruppen så vi orkar bygga klart vår skissmodell!

Nu däremot blir det till att läsa lite historia och sen sova. Så störande att jag verkligen aldrig har vett till att gå och lägga mig i tid. Jag vet ju hur fruktansvärt jobbigt det är att gå upp på morgonen, och det kanske skulle bli en aning lättare om jag faktiskt sovit ett vettigt antal timmar.

Några bilder från Borås, som passande nog hade underbart väder när jag var hemma. Den sista bilden visar mina fina tårtor. Jag har gjort rosorna. Ganska stolt faktiskt! :)


- Paulina

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0