Fantomenkaka

Blev ordentligt lördagsmys idag. Hittade ett recept för ett tag sedan på Petras blogg som lät helt fantastiskt gott. Och efter ikväll så vet jag att DET var det! Försvinnande gott helt enkelt. Något som jag absolut lär baka flera gånger!

Jag valde att göra kakan i en lite mindre form än det som står i receptet och gjorde på ungefär 2/3 av alla ingredienser. När kakan var färdig lade jag upp den i en pajform, det bästa "uppläggningsfatet" jag kunde komma på just för stunden.








Så, för er som vill prova att baka denna sinnessjukt goda skapelse,
här kommer receptet:


FANTOMENKAKA

Temp i ugn: 200 grader
Långpanna 35x40 cm

Kladdkaka:
6 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
3 dl vetemjöl
150 g rumsvarmt margarin
6 dl socker
4 ägg

Glasyr:
200 g kokosflingor
2 dl socker
1 dl ljus sirap
1 1/2 dl grädde
75 g margarin

Vispa ägg och socker. Rör ned margarin, kakao, vaniljsocker och salt. Rör sist i mjölet. Bred ut smeten på bakpapper i formen. Grädda mitt i ugnen 15-20 min. Gör under tiden glasyren. Blanda alla ingredienserna i en kastrull och sjud på svag värme ca 5 min. Bred glasyren på kakan och grädda i ca 10 min eller tills den blivit ljusbrun. Ta ut kakan och låt den kallna innan den skärs.



Kram!


Kommentarer
Postat av: Jennie

ååååh måste testa det här receptet :D

2012-02-19 @ 20:27:50
URL: http://hallon8.se
Postat av: Marita

Den var supergod! Måste nog spara det receptet.

2012-02-20 @ 12:18:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0