Müsli från scratch

På bloggar åt höger och vänster visas egna recept på müsli. Det är inne att göra själv, och de flesta tycker att köpemüsli ju är så himla tråkigt och torrt. Jag tänkte ansluta mig till mängden och visa min variant. Jag har ett grundrecept som jag brukar utgå ifrån, men experimenterar gärna från gång till gång. Denna gången blev det till exempel lite kokos och och dinkelkorn utöver grundingredienserna. 



Grundrecept:
5dl havregryn
5dl rågflingor
1,5dl linfrön
1,5dl solrosfrön
200g nötter/sötmandlar
1 dl råsocker
0,5dl rapsolja
2dl vatten


Hacka nötterna/sötmandlarna grovt och blanda ihop alla de torra ingredienserna. Häll över rapsoljan och vattnet och rör ihop. Häll allt i en oljad långpanna och rosta i ugnen i 200 grader. Rör om några gånger då det bränns ganska lätt. 

Låt svalna och blanda eventuellt i russin och hackad frukt. 
Förvara müslin i en tät burk. 





Jag brukar bara ta sötmandel (inga andra nötter) men ibland skippar jag det helt. Kul med lite omväxling. Sedan blandar jag i russin och gojibär när müslin kallnat. Lägger sedan i en glasburk och låter stå framme på en hylla, då det både ser fint och gott ut.





Kram!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0