Adventspyssel



När jag flyttade hemifrån för drygt tre år sedan var jag inne i en period där allt skulle vara svart. Från tallrikar till lampor till lakan till ljusstakar. Det hade börjat redan hemma i mitt rum hos mamma, där jag efter lite övertalning fick måla två av väggarna svarta. Eftersom jag dessutom flyttade in i en källare utan någon som helst sammanhängande inredning var svart en väldigt tacksam färg att använda för att sätta min prägel på stället.

Allteftersom har jag börjat glida ifrån det där svarta och gått alltmer mot vitt istället. Nu när jag flyttade till Karlskrona och dessutom flyttade in i en nyrenoverad, vitmålad och fräsh lägenhet såg jag en lantlig, mysig och helt vit inredning framför mig. Det var också så det började. Vita gardiner, vita möbler, vita lampskärmar, vita ljusstakar. Men nu har jag börjat inse att det där svarta nog ändå är min grej fortfarande. Så istället för att gå helt mot det lantliga har jag flera svarta detaljer som bryter av snyggt mot det vita. Därför fungerar min adventssljusstake från förra året alldeles ypperligt även i år. Jag gillar verkligen de där stora siffrorna. Blir nästan lite grafiskt. Och snyggt!



Jag gillar dessutom inredning i zink väldigt mycket. Jag har bland annat fyndat flera småkrukor i zink på Myrorna i Malmö. Något som nästan liknar zink lite och som är ännu billigare är gamla konservburkar. De blir riktigt snygga bara genom att ta av etiketten, men blir ännu snyggare om man knyter ett band, lite spets eller, som jag har gjort, lite hampasnöre runtomkring. Jag har satt ner en vit Hyacint i en av konservburkarna och en liten En i den andra. Sedan har jag lagt lite glaskross (går att köpa i flera blomsteraffärer) för att täcka över jorden och dessutom matchat med adventsljusstaken och vips hade jag både enkla, fina och juliga arrangemang!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0