Bakning på gång

Trots att jag gick och la mig alldeles för sent igår och sedan vaknat vid flertalet tillfällen inatt, kände jag mig pigg idag när klockan ringde redan 8.00. Det gick av bara farten att trycka på snooze och vända mig om för att fortsätta sova. Jag blev därför riktigt förvånad när jag inte somnade om på typ en sekund som jag alltid gör annars. Eftersom jag har haft några riktigt stressiga morgnar senaste veckan känns det därför helt fantastiskt att just nu kunna sitta i lugn ro och äta frukost, lyssna på bra musik och inte alls behöva springa hit och dit i lägenheten för att bli klar. 
 
Idag är det bakning som står på schemat. Dock inte för att fylla upp min egen frys. Jag skall träffa två klasskompisar vid tio för att handla och sedan baka tolv kladdkakor inför helgens linjefest! Det kan nog ta sin lilla tid, men det ska bli kul! Sedan måste jag nog förbereda lite mer inför min utklädnad till festen också. Temat för festen är jul, så det ska bli riktigt kul att se hur många som har tänkt till lite extra. Jag tänkte nog inte avslöja riktigt än vad jag ska vara, men förhoppningsvis lyckas jag knäppa någon bild imorgon så att ni kan få se sen! 
 
Nu ska jag fortsätta att göra mig i ordning, i lugn och ro! :)
Ha en trevlig fredag! 

Adventspyssel



När jag flyttade hemifrån för drygt tre år sedan var jag inne i en period där allt skulle vara svart. Från tallrikar till lampor till lakan till ljusstakar. Det hade börjat redan hemma i mitt rum hos mamma, där jag efter lite övertalning fick måla två av väggarna svarta. Eftersom jag dessutom flyttade in i en källare utan någon som helst sammanhängande inredning var svart en väldigt tacksam färg att använda för att sätta min prägel på stället.

Allteftersom har jag börjat glida ifrån det där svarta och gått alltmer mot vitt istället. Nu när jag flyttade till Karlskrona och dessutom flyttade in i en nyrenoverad, vitmålad och fräsh lägenhet såg jag en lantlig, mysig och helt vit inredning framför mig. Det var också så det började. Vita gardiner, vita möbler, vita lampskärmar, vita ljusstakar. Men nu har jag börjat inse att det där svarta nog ändå är min grej fortfarande. Så istället för att gå helt mot det lantliga har jag flera svarta detaljer som bryter av snyggt mot det vita. Därför fungerar min adventssljusstake från förra året alldeles ypperligt även i år. Jag gillar verkligen de där stora siffrorna. Blir nästan lite grafiskt. Och snyggt!



Jag gillar dessutom inredning i zink väldigt mycket. Jag har bland annat fyndat flera småkrukor i zink på Myrorna i Malmö. Något som nästan liknar zink lite och som är ännu billigare är gamla konservburkar. De blir riktigt snygga bara genom att ta av etiketten, men blir ännu snyggare om man knyter ett band, lite spets eller, som jag har gjort, lite hampasnöre runtomkring. Jag har satt ner en vit Hyacint i en av konservburkarna och en liten En i den andra. Sedan har jag lagt lite glaskross (går att köpa i flera blomsteraffärer) för att täcka över jorden och dessutom matchat med adventsljusstaken och vips hade jag både enkla, fina och juliga arrangemang!




Musik och julkaffe


Nu har det varit tyst från mig i några dagar. Har egentligen inte haft så mycket att göra i skolan, då vi håller på med ett ganska simpelt grupparbete just nu. Min lediga tid har istället gått till att träna, till att förbereda lite inför advent och framförallt till att lyssna igenom en hel del musik. Jag och en klasskompis har nämligen, som en kul grej, gjort topp-100-listor som ska representera det vi lyssnat på i hela våra liv. Ni kan ju tänka er vilka nostalgitrippar det blir när man ska göra en sådan lista! Mycket känslor som väcks till liv och mycket "skämsmusik" som helt enkelt måste vara med på listan för att, ja, de har ju en gång i ens liv betytt något. Jag har dessutom återupptäckt massa musik som jag gillade typ på högstadiet och som fortfarande är riktigt bra. Kul!

Jag har dessutom i ett försök att skapa någon slags advents-/julstämning köpt Zoegas julkaffe som jag dricker till frukosten. Det känns som att det senaste året har gått så otroligt snabbt. Speciellt de senaste månaderna har bara flugit iväg. Jag insåg egentligen bara för några dagar sedan att det faktiskt är nu på söndag som det är första advent! Kanske är det bristen på snö eller avsaknaden av ens en gnutta "vintrig" känsla som är felet. 

Nu ska jag iväg och träna, men jag tittar nog in igen lite senare för att visa lite av mitt adventspyssel!
Hej så länge!
 
 

Tillbaka till verkligheten

Det har varit en härlig helg. Skönt att komma bort en sväng från skolvardagen och framförallt skönt att kunna vara i Malmö och umgås med Rasmus utan att behöva tänka ett dugg på plugg. Trots att Rasmus jobbat varje dag har vi haft kvällarna tillsammans och på dagarna har jag kunnat strosa i affärer, kolla på One Tree Hill och bara ta det lugnt.

Det blev tyvärr ingen bio. Igen. Istället åt vi julbord på IKEA (riktigt gott) och kollade på Så mycket bättre och sedan Shutter Island som gick på tv igår. Var också mysigt.

Nu är jag påväg tillbaka till Karlskrona och är förhoppningsvis laddad inför sista grupparbetet och sedan starten av den egna uppsatsen som ska skrivas i december. Jag åker tillbaka till Malmö runt den 13:e december, för att sedan åka hem till Borås över jul. Känns bra!


Mot Malmö!

Sitter just nu på tåget mot Malmö. Jag tänkte styra upp det här med att träffa R oftare. Tyvärr jobbar han hela helgen, men jag tänkte passa på att besöka IKEA och alla andra affärer jag saknat (och som han ändå inte uppskattar lika mycket som jag)! Panduro, Granit och TGR ligger högt på priolistan!

Jag tänkte dessutom försöka få med R på bio imorgon. Vi har pratat om att gå på bio ändå sedan jag flyttade från Malmö, men det blir liksom aldrig av. Hoppas på att det blir det nu!

Får se hur mycket bloggande det blir i helgen. Det kan hända att jag blir överväldigad av storstadens alla möjligheter och får fullt upp. Haha! Men i så fall hörs vi igen nästa vecka!

Trevlig helg på er! :)


One Tree Hill



 

Igår kom mitt efterlängtade paket! Så nu är min samling helt komplett! :D 





 

Tadaaaa!













Det blev alltså en halsduk i några av mina favoritfärger! Tyvärr var jag lite korkad och hade en svart stickad tröja på mig när jag fotade, så det syns kanske lite dåligt. Men i alla fall. Jag är väldigt stolt och riktigt nöjd med resultatet! Och eftersom det blev ett par nystan över har jag redan startat ett nytt projekt. Jag kan avslöja att det handlar om att sticka med fem stickor på en gång. Eftersom jag aldrig har provat det förut så kändes det typ som det sjukaste på länge. Innan jag fick ordning på både stickor, garn och för den delen mina fingrar trodde jag att jag skulle bli tokig! Men nu är jag på god väg och förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge innan även det resultatet syns här på bloggen!



Stickning och bästa serien

Idag blev jag klar med mitt stickprojekt! Jag blev klar med själva stickningen redan igår, men eftersom min snälla mamma skulle skicka en nål till att fästa trådarna med till mig, fick jag vänta till idag med att bli helt klar. Det var väldigt många trådar att fästa och det är ju verkligen den tråkigaste delen med stickning. Därför satte jag samtidigt igång ett avsnitt One Tree Hill för att göra det lite roligare.

One Tree Hill är ju förövrigt världens bästa serie! Jag har (för jag vet inte vilken gång i ordningen) börjat se om hela serien från första avsnittet. Plockade häromdagen fram mina kära boxar från den där flyttlådan som fortfarande står ouppackad i väntan på en bokhylla och blev minst sagt nostalgisk!

Vad som är ännu bättre är att jag idag (äntligen) fick ett meddelande från cdon.com om att de skickat min beställning. Den beställning som jag gjorde redan i juni och som dess har legat och väntat på att få skickas iväg till mig. Paketet innehåller nämligen den allra sista säsongen av One Tree Hill och den boxen släpptes inte förrän nu precis. Vad passar därför bättre just nu än att se om hela serien från början för att sedan kunna avsluta med allra sista avsnittet? Inget, faktiskt!

Vad gäller stickningen, så kommer det förhoppningsvis upp en bild här imorgon. Det var lite för dåligt ljus nu ikväll för att fota (med tanke på att det är kolsvart ute redan kl fyra nuförtiden), så ni får stå ut med er nyfikenhet till imorgon (vilket kanske inte är så svårt, med tanke på att de flesta borde sova just nu)!

Kram och godnatt!


Operation återfuktning

Ja, jag har ett litet problem. Jag kan gå hela dagar utan att egentligen dricka något annat än mitt frukostkaffe. Och eftersom kaffe dessutom är vätskedrivande känns det nästan som att jag ibland går minus. Om nu det går..

I alla fall så försöker jag komma på något superbra sätt att få mig själv att dricka mer. Om ni har något tips är det mer än välkommet. Jag har testat att alltid bära med mig en vattenflaska, men det har egentligen bara lett till en tyngre väska hela dagen..

Nu är jag inne på saft. Jag är egentligen inte särskilt förtjust i saft. Men nu har jag börjat dricka Funlight Appear. Jag har alltid avskytt Funlight innan, men den här funkar faktiskt. Och det är i alla fall bättre än trist vatten! Så nu är det dags för operation återfuktning av mig själv!



Ett stickprojekt

Eftersom jag helt plötsligt har fått tid till annat än plugg igen plockade jag häromdagen fram min "sticklåda" där ett projekt som jag påbörjade för ungefär ett år sedan låg nedpackat. Projektet blev liggande dels på grund av tillfällig garnbrist och dels för att jag sedan började med andra projekt. Sedan blev det vår och det här projektet kändes inte lika aktuellt längre. Men nu! Nu är det aktuellt igen och jag har både garn och tid till att färdigställa det. 

Jag har börjat få in tekniken riktigt bra nu och det går ganska snabbt. Jag har lite kvar att sticka och sedan det där tråkjobbet med massa trådar att fästa. Sedan ska ni få se det färdiga resultatet. Så länge bjuder jag på en liten sneakpeak! 


Lördagsmorgon

Sitter äntligen med min frukost bredvid mig. Eller brunch kanske man kan kalla det med tanke på vad klockan är.  Jag bestämde mig igår för att strunta i sovmorgonen idag och istället köra ett spinningpass kl 10. Jag är verkligen ingen morgonmänniska, och jag gillar egentligen inte alls att träna på morgonen. Därför var det riktigt tufft idag. Värkte i benen, kroppen kändes seg och ögonen ville knappt hålla sig uppe. Trots det var det ett väldigt bra pass. Bra upplägg, bra tempo och bra musik. Så det kan ju absolut fungera som morot i fortsättningen. 

Nu i efterhand känns det givetvis riktigt skönt att ha dagens träning avklarad. Nu kan jag ta det lugnt resten av dagen, med vissa tråkiga inslag av dammsugning och matlagning. 


Mumsiga fröknäckebröd med smör, rostbiff och grillkrydda fick bli en del av min frukost idag!

Ha en fortsatt trevlig lördag!



 

Att ta helg

Det är något visst med fredagar. Det har det nog alltid varit. Det är liksom en viss känsla som infinner sig redan på fredagsmorgonen. I tanken är man redan i helgen och dagen känns lite lättare än övriga jobb-/skoldagar. Att jag dessutom, även den här veckan, på riktigt kan "ta helg" gör just den här dagen ännu mer speciell.

Det känns dock lite konstigt på samma gång. Efter den stenhårda starten på den här utbildningen, med två tätt följande kurser fullproppade av läsning och skrivning alla dagar i veckan, känns det nästan lite snopet att kunna gå hem innan klockan tre en fredag och verkligen ta helgledigt. Letar febrilt i tanken efter något som jag har missat och som jag borde göra, men nej. Vi har grupparbete nu och det finns inte direkt något pluggrelaterat som jag kan göra i helgen. 

Därför tänkte jag ägna den här helgen åt att:

Sova
Städa
Pyssla
Träna
Sova lite till
Titta massor på tv
Äta
Läsa skönlitteratur (!)
Njuta


Ser fram emot detta. Mycket!


Det där med att allt har en baksida...

Det är alltid lika jobbigt att säga hejdå. Idag var inget undantag. Men idag har det verkligen varit extremt jobbigt. Att det dessutom blev så att R åkte hem medan jag var i skolan gjorde det verkligen inte bättre. Vi träffades mitt på dagen och åt lunch tillsammans. När det var dags för mig att gå tillbaka till skolan fick vi säga hejdå "på riktigt" för ett tag framöver.

Jag höll på att bryta ihop redan på vägen hem från skolan för att jag visste att lägenheten skulle vara tom när jag kom hem. Sedan dess har jag lipat och snörvlat i omgångar och betett mig som om världen gått mer eller mindre under. Känner mig eventuellt något överkänslig. Men det är påfrestande, det är det.

Nu ska jag sova och förhoppningsvis vakna pigg och glad imorgon. Ska försöka vara taggad inför grupparbete hela dagen, men i helgen tänker jag minsann ta välbehövliga sovmorgnar!


Finaste

Igår ringde min fina pojkvän till mig och sa att han skulle vara ledig några dagar. Han tänkte då passa på att hälsa på mig om det gick för sig. Gissa om jag blev glad! Efter den här deppiga veckan känns det underbart att få umgås med den bästa jag vet i ett par dagar! Det är så otroligt frustrerande ibland att ha ett distansförhållande. När det är tufft i skolan eller när man är allmänt höstdeppig är det så skönt att ha en varm och tröstande famn att komna hem till. Och det får jag ha nu i två dagar. Ska passa på att njuta ordentligt och humörpeppa ordentligt inför kommande jobbigheter!

Kram och god natt!


Himmel och hav


Såhär fint kan det vara när man kommer ut från skolan klockan fyra såhär i höstiga november. Mys. 


Tankar

 

Det är mycket som snurrar i mitt huvud just nu. Sedan jag började skolan här i Karlskrona har det varit fullt upp med plugg och annat hela tiden. Den här veckan och framförallt helgen har varit en liten paus i det höga tempot och jag har helt plötsligt fått tid över till sådant jag saknat så mycket det senaste. Som till exempel att pyssla, titta på tv utan dåligt samvete och att bara ta det lugnt. Men det har också gjort att jag har fått mycket tid till att tänka på sådant som tidigare har fått ligga i skymundan. Till exempel hur det faktiskt känns att återigen ha flyttat till en helt ny stad utan att känna någon där och att gå från att vara sambo med min pojkvän till att bo 20 mil ifrån varandra. 

Det känns faktiskt ganska tufft just nu. Den dåliga självkänsla jag tampats med stora delar av mitt liv har mot min vilja fått komma fram och försöker långsamt att trycka ner mig. Det gör mig både förvirrad och ledsen. Det blir dessutom värre av att Karlskrona som stad inte känns hundra procent rätt för mig. Jag saknar både Borås och Malmö. Trots det så vet jag att jag gjort rätt val vad gäller skola och utbildning. Jag vet vad jag vill jobba med i framtiden, och jag trivs jättebra med just skolbiten. 

På sätt och vis ska det därför bli skönt att komma igång ordentligt med skolan imorgon igen. Det kommer att vara fullt upp resten av terminen och det känns som att det på något sätt får mig att må som bäst.

Kram och trevlig söndagskväll på er!


Vad hände med presenterna?

Ja, det kan man ju fråga sig. Häromdagen skrev jag att jag skulle visa några av mina födelsedagspresenter. Det föll liksom bort lite i min iver att skriva massa annat (strunt). Här kommer i alla fall några av dem:



Fick en superfin låda av min pojkvän. Precis en sådan som jag suktat efter länge nu! Såhär använder jag den just nu, men har bett min mamma att köpa en eller två till sådana till mig hemma i Borås. Så sedan tänkte jag ha dem som en slags hyllgrupp.




Jag fick de tre inredningsböckerna jag önskade mig! Naturlig inredning, Vackert med vintage och UnderbaraClara. Här tillsammans med tre av mina tidigare favoriter: Inred lantligt på ditt eget sätt, Ljust & Lantligt och Söta saker.




Av två fina vänner fick jag superhärligt pysselmaterial! Perfekt nu inför mitt julpyssel!


Förutom dessa godbitar fick jag t.ex. en resväska, en superfin ugnsform, presentkort, pengar till en jacka och lite annat smått och gott! Det är minsann fint att fylla år! Nu är det snart dags att skriva önskelista inför jul istället! :)
 
 

Att glömma bort tiden..

Jag kom hem från skolan, och fastnade visst lite. Har suttit i flera timmar och bara pysslat. Glömde nästan av att äta lunch.

Har verkligen saknat mina pysselstunder!


Mina nya älsklingar





Och invigda är dem redan! Jag är överförtjust.



Jul snart?

Lampuppsättning på gång i Karlskrona centrum, juldofter på hela Åhléns, röda saker i alla affärer och första julklappen inhandlad.

Om det inte hade varit för det äckliga regnet hade man ju nästan börjat längta efter julafton. Men, jag bor ju trots allt i (södra) Sverige. Kanske kommer regn att symbolisera julkänsla snart..




Att cykla...

Träningsvärk + sjukaste motvinden + stickad tröja i ull = ingen bra kombo!

Mvh,
Lägger-mig-snart-ner-på-gatan-och-kvider_90


Mys

Nämen, om ens pojkvän befinner sig 20 mil bort får väl den här snyggingen agera myssällskap istället!



Leeedig!

Är precis hemkommen från ett tufft skivstång-intervallpass. Med tanke på hur mycket jag skakade i slutet av passet finns det en viss risk att min rörlighet kommer att vara något begränsad imorgon. Och jag som ska köra spinning.. Kan bli spännande!

Idag har jag dessutom varit duktig och läst klart alla texter som skall läsas inför seminariet på fredag. Har till och med tänkt ut de tre frågor som skall lämnas in innan. Vi har inte heller fått någon ny specifik uppgift så därför tänker jag ikväll njuta av att vara pluggfri för en gångs skull. Jag tänker minsann titta på tv och slöa så mycket jag bara kan! Vilken lyx va!

Typ såhär glad är jag över min lediga kväll!


Nej, ingen tid att förlora! Mot tvn! 
 

Mumsig chili



Då var det äntligen dags för mig att dela med mig av receptet på min goda chili! Nackdelen är dock att jag har lite svårt att beskriva exakta mått på ingredienserna. Jag brukar improvisera med framförallt kryddorna, så ni får helt enkelt gå på känsla och er egen smak. Jag gillar när det är riktigt starkt, så jag brukar ösa på rejält med alla möjliga starka kryddor. Jag gillar dessutom att experimentera lite och nästa gång funderar jag på att ha i lite andra sorters bönor också. Men. Här kommer i alla fall ett slags grundrecept som kan vara bra att utgå ifrån. Ett hett tips är att använda en gjutjärnsgryta, så blir det mindre disk!


PAULINAS CHILI

ca. 500 g köttfärs
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
1-2 röda chilifrukter
1 paket (500g) finkrossade tomater med chili (från ICA)
1 paket (380g) vita bönor i tomatsås (från ICA) 
salt, svartpeppar, spiskummin, paprikapulver, cayennepeppar, chilipulver, chiliflingor
Några matskedar chilisås
ev. några matskedar vetemjöl och ett par dl. mjölk/grädde

Börja med att riva eller finhacka den gula löken. Bryn den i en klick smör. Häll sedan i köttfärsen och bryn den tills den är genomstekt. Om du vill ha chilin lite lösare strör du sedan över lite vetemjöl och häller på mjölk/grädde (dvs. gör en slags redning), annars kan du skippa detta momentet. Krydda sedan med salt, peppar och övriga kryddor. Blanda ner finhackad chilifrukt, pressad vitlök och chilisås. Häll sedan i de finkrossade tomaterna och blanda runt ordentligt. Låt sedan grytan stå och puttra i ca. 10 minuter. Därefter häller du i de vita bönorna i tomatsås och låter koka ytterligare ett par minuter så att allt blir varmt. Smaka av och krydda eventuellt med mer av det som du tycker saknas (t.ex. chiliflingor om du vill ha det starkare). 

Servera sedan som en en soppa med en klick creme fraiche och bröd (t.ex. tortilla eller pitabröd). Eller tillsammans med ris om du hellre vill ha det. 


Smaklig måltid!





Plugg, kaffe och chili!

Vi fick sluta en timma tidigare! Skönt! Vi skulle ägnat sista tiden på föreläsningen åt att titta på en film, men eftersom tekniken krånglade fick vi i uppdrag att titta på den själva istället.

Så nu sitter jag hemma med mitt kaffe och har lite "filmtajm"! Ibland är det riktigt trevligt att plugga. Sedan är det bara att gå på kurslitteraturen igen. Tänker dock ta en paus och laga Chili till lunch! Kanske dyker upp ett recept senare :)

Hej så länge!


Snoozning

God morgon!

Idag var det riktigt segt att gå upp. Snoozade i hela 50 minuter, vilket i och för sig inte är något ovanligt när det gäller mig. Är så otroligt morgontrött, så det är ju nästan löjligt.

Det ser i alla fall ut att bli en fin dag. Det är klarblå himmel och sol just nu. Jag laddar dock inför dagens tre timmar föreläsning. Termosen är fylld och frukosten snart uppäten. Hoppas att min mosiga hjärna vaknar till liv snart också!

Ni får ha en fantastisk tisdag, så ses vi kanske lite senare. Jag måste ju visa några av mina fina födelsedagspresenter!


Efter en lång dag.

Nu känner jag minsann att ögonen börjar ge upp för idag. De få timmarna sömn inatt avhjälptes visserligen lite med hackig sömn på tåget och en timmas powernap efter skolan idag, men efter ett stenhårt spinningpass och läsning av flummig kurslitteratur är det nog dags att krypa till kojs.

Jag har förresten tagit ett steg i rätt riktning vad gäller min födelsedagspresent till mig själv också! Jag har bestämt mig för att ge mig själv ett par spinningskor och idag efter passet frågade jag ledaren var i Karlskrona man kan köpa det. Han tipsade om ett par affärer och gav (!) mig dessutom ett par fästen "som han visst hade på lager". Så himla snällt av honom, då jag annars hade behövt köpa till det själv. Nu måste jag verkligen ta tag i köpandet av skorna! Längtar efter att få köra spinning "på riktigt"!

Godnatt på er! :)


En fullspäckad vecka

God morgon!

Nu var det ett tag sedan jag tittade in och skrev här. Det har varit en rätt hektisk vecka, vilket har gjort att jag tyvärr har fått prioritera andra saker än bloggen. Mycket plugg och sedan fyra härliga, pluggfria, dagar i Borås. I lördags fyllde jag år och det blev tre dagars firande. Först med nära och kära, sedan med fina vänner och sedan med nära och kära igen.

Nu sitter jag dock åter på tåget mot Karlskrona och verkligheten. Folk sover runtomkring mig och jag tror nog att jag snart ansluter mig till skaran. Jag måste bara titta på ett par pluggrejer först, så jag är redo inför seminariet kl 11 idag. Sedan ska jag nog sova bort resten av restiden.

Det är trots allt en mycket trevlig morgon idag. Jag kommer nog att gå runt med ett brett leende hela den här veckan. För igår tog mitt kära hemstadsfotbollslag Elfsborg SM-guld! Vilken lycka! Hela staden kokade igår när resultatet stod klart! Man gick man ur huse, som det så fint heter, intog Stora Torget och hyllade våra fantastiska fotbollsspelare.

En riktigt bra helg alltså, minst sagt. Nu har jag dock sagt hejdå till Borås för den här gången. Nästa gång vi ses hoppas jag på snö och mängder med juleljus! :)


RSS 2.0