Inlämningsångest

Här sitter jag nu med min klassiska inlämningsångest. Ingen sovmorgon blev det. När jag läste igenom min uppsats i förrgår kväll fick jag lite smått panik. Jag hade lyckats skriva fyra sidor utan att överhuvudtaget svara på frågan. INGEN härlig känsla vill jag lova. Men eftersom jag suttit och stirrat på texten hela dagen och till slut knappt orkade tänka fick jag ge upp det där med att bli klar redan i tisdags. Igår pratade jag lite med min lärare och fick lite ny input och sedan bestämde jag mig helt sonika för att byta uppgiftsfråga. Nu har jag dessutom strukturerat om texten totalt, skrivit en lång och utförlig inledning, lagt till lite argument här och var och hoppas nu verkligen att jag någonstans har lyckats komma fram till något slags svar. 

Men det här har varit en tuff uppgift för mig. Kanske för att den egentligen var "så lätt" (bara en enda fråga att resonera kring). Jag är ganska van vid att jag får ångest över att jag inte är helt hundra på uppgiften, på om jag tolkat texter på rätt sätt och sådär. Men det är nog första gången för mig som jag kämpar fram en hel text och sedan inser att den är en total katastrof. Men det ska väl vara en första gång för allt..


 
 
 
 
 
 


Nu tänker jag i alla fall lämna in och därmed lämna texten åt sitt öde.
Hoppas, hoppas, hoppas att den duger. 


Snabbt går det ju inte i alla fall

 

Jag har suttit framför den här skärmen hela, långa dagen idag. Och jag är så fruktansvärt trött på den här uppgiften som jag håller på med. Det går så ofaaaantligt långsamt, och jag är så ofaaantligt trött på mig själv - på att jag är så sjukt oeffektiv. Det faktiska skrivandet tar ju egentligen inte så extremt många timmar, men ÄNDÅ sitter jag här och tragglar. Skriver lite, tappar fokus, skriver lite till, suckar högt, stirrar tomt framför mig en stund, skriver kanske någon ynka mening, tappar fokus igen.... GAH! 

Uppgiften ska inte in förrän senast på torsdag kl 12, men jag har ändå lovat mig själv att jag ska bli klar med den redan idag. Dels för att jag har skola hela dagen imorgon och sedan åker hem till Borås på eftermiddagen. Och dels för att jag inte kommer hinna (eller vilja) sitta med den imorgon kväll eller på torsdag förmiddag då det hade varit trevligt att inviga mitt "påsklov" med sovmorgon! 

Såatteee... jag har egentligen bara en ynka liten grej kvar att fixa med texten, innan jag ska läsa igenom allt igen och hoppas på att jag någonstans har lyckats svara på frågan. Blä. 

Lite luft över, någon?

Jag har länge känt att jag nog behöver pumpa däcken på min cykel. Idag när jag kom ut från skolan var mitt bakdäck helt platt, så nu behöver jag verkligen pumpa mina däck!

Men. Jag är ju så "van" vid att bo i Malmö där det finns pumpar utplacerade lite här och var i staden. Och jag äger ingen egen pump. Så.. vad ska jag nu göra?


Platt som en pannkaka! Nästan i alla fall.

 

Ett smart drag

Om någon inom den närmaste framtiden skulle få för sig att nämna Silicon Valley för mig, så ska denne inte bli rädd om jag plötsligt får ett jagat uttryck i ögonen och börjar mumla ilsket om ett nedrans slöseri med tid.
 
Vi har nämligen haft en minst sagt låångdragen föreläsningsserie om just Silicon Valley i skolan nu det senaste. Sex föreläsningar (à drygt 1,5h) plus ett seminarium (à 45 min) tillhörande varje föreläsning. Det har blivit nästan 15 timmars tragglande av just Silicon Valley, och om jag säger att min hjärna var mättad efter ungefär en (1) föreläsning kan ni tänka er hur den känner sig nu.. 
 
Så. Ett smart drag är kanske att inte ta upp ämnet med mig på ett tag.. 
 
 

När allt stämmer

Jag kom ganska nyss hem från ett nästintill perfekt träningspass. Två av mina favoritträningstyper: skivstång och spinning, ihopslagna till ett 90 minuter långt pass. Idag var det dessutom vikarier som höll i passet, vilket gjorde att min favoritskivstångsledare höll i skivstången och en för mig hittills okänd men, visade det sig, superbra spinningledare höll i spinningen. Idag kändes det dessutom som att det mesta klickade. Kroppen kändes som den skulle, jag var inte för mätt, inte för hungrig, spinningskorna satt som de skulle, spinningcykeln krånglade inte och det var bra och peppande musik. Jag älskar de träningspassen som allting stämmer. Det är dem man pressar sig mentalt för de dagar som allt inte känns rätt. De dagar när varje lyft eller tramptag känns tungt. 

Hoppas att ni har en fin söndagskväll :)


 

SmåfixDen här dagen kunde inte haft en bättre start. Jag vaknade klockan 8 av mig själv och kände mig helt utvilad för en gångs skull. Solen sken och jag gick upp, fixade frukost och satt sedan i lugn och ro och bläddrade igenom hela senaste Veckorevyn som kom i brevlådan igår. 

Jag hade egentligen tänkt plugga lite nu på förmiddagen, men eftersom jag bara har en sak inplanerat på hela dagen: ett cirkelfys-pass kl 14.30, kände jag att jag kunde unna mig att ta det lugnt en stund och plugga senare istället. Nu ska jag snart värma lite rester till lunch och sen blir det nog lite småfix här hemma. Insåg nyss att jag inte ens minns när jag dammade senast, så det får nog bli ytterligare ett delmål för dagen. Hemma bäst

Har precis köpt biljetter till Borås över påsk! Kommer hem på kvällen den 27 mars, dvs. om precis en vecka! Längtar redan massor, för det betyder förutom att jag får träffa saknad familj och saknade vänner att ytterligare en kurs är avklarad den här terminen. Efter påsk börjar en ny kurs, och trots att det är massa att göra redan första veckan i den hoppas jag att jag inte ska behöva läsa alltför mycket hemma i Borås. 


Vad händer förresten med våren? Jag måste ju, som i princip alla i hela Sverige just, gnälla lite över att det idag IGEN snöar massor. Jag vill ju ha sooool och värme!

Typ såhär:
Mys i Skåneland

Spenderar den här helgen i Malmö. Det har varit en riktigt tung vecka, så det känns skönt att kunna krypa ihop i pojkvännens famn i några dagar. Igår var R ledig, och vi tog det så lugnt vi bara kunde hela dagen. Sov länge, åt god mat och tittade på hela tre filmer. Idag jobbar han däremot några timmar och jag passar på att få lite plugg gjort. Jag blev väckt av ett sms innan med en bild på en bokningsbekräftelse på bio. Så ikväll blir det "Silver Linings Playbook" (Eller "Du gör mig galen" som den så fånigt är översatt till). Längtar redan efter popcornen - som ju i princip är det bästa med hela bio-grejen!


Nej, nu blir det plugg en stund innan det är dags att fixa lite lunch. Kanske lyckas jag ta mig ut en sväng i solen (och kylan) sen också!


En dröm

Flera av er vet säkert om att jag har en förmåga att drömma väldigt mycket när jag sover. Vissa morgnar vaknar jag helt slut, med i princip hela långfilmer på näthinnan. Mycket påfrestande ibland, då jag inte känner mig riktigt utvilad efter en "drömfylld" natt. Men också ganska kul vissa gånger.

Inatt till exempel drömde jag att jag, min pappa, min mamma och mitt marsvin Hugo var iväg och campade i en mycket stor och konstig husvagn (med tre rum!). Himla spännande faktiskt, med tanke på att mina föräldrar är skilda sedan länge och mitt marsvin dog för ungefär åtta år sedan. Det konstigaste av allt var nog dock att större delen av drömmen gick ut på att jag rotade igenom husvagnens enorma mängd köksskåp och var otroligt frustrerad över att allt var i en enda oordning och att det mest fanns en massa konstiga bönor och annat trams och inget gott som jag kunde äta. 

Så kan det va. 


Ledig (?) fredag

Det märks verkligen att det inte är vinter längre. Det blir ljust mycket tidigare på morgnarna, och jag som ännu inte har skaffat några rullgardiner vaknade av mig själv redan strax efter åtta idag. Det är stort för en morgontrött människa som jag!

Idag har jag ingen skola. Det är alltid härligt med lediga fredagar! Jag tänkte dock försöka få lite vettiga saker gjorda ändå. Till exempel har jag ÄNTLIGEN lyckats skicka iväg en ansökan om bostadsbidrag. Jag vet inte hur många svordomar som strömmat ur min mun tack vare e-legitimationskrångel och annat meck hit och dit. Men nu har jag äntligen lyckats! Ska försöka att inte tänka på hur mycket pengar jag har gått miste om på grund av min seghet...

Jag tänkte dessutom försöka läsa lite grejer inför en uppsats som ska skrivas snart. Kanske borde jag städa lite också. Vi får se hur länge jag orkar vara effektiv!Vårkänslor

Vad säger ni? Är våren äntligen här för att stanna?

Jag vågar nog inte riktigt erkänna att våren är här än. Mycket på grund av att jag länge varit helt inställd på att vintern skulle vara åtminstone hela mars också. Men visst är det mycket som pekar på att snön äntligen är påväg att smälta bort helt. Bara det faktum att jag just nu sitter med balkongdörren vidöppen, med solen strålande in genom fönstrena, talar ju ett ganska tydligt språk. 


Idag har jag i alla fall tagit ett litet steg och ställt ut balkongmöblerna igen. Vilket också "återinför" mitt behov av att köpa köksstolar, eftersom balkongstolarna under vintern har använts inomhus istället. Nu har en längtan efter att få pyssla och fixa med växter och annat fint på balkongen också vaknat. Jag har någon slags idé om att ha ett bord eller en bänk med lite växter och örter framöver. Jag får nog helt enkelt ta och traska runt till några secondhandbutiker och leta efter både köksstolar och roligt "balkongmaterial". RSS 2.0