23 november

Knäckebröd med plommonmarmelad och ost och en stor kopp te. Och lite hemtenta på det. Jo men visst började det bra i alla fall?

Egentligen behöver jag kanske inte sitta med hemtentan just nu, det är deadline imorgon klockan 15, jag är ledig imorgon och jag har inte särskilt mycket kvar att skriva. Men jag tänkte ändå att jag ju kunde försöka bli nästan klar idag i alla fall, så kan jag ta sovmorgon imorgon. Rasmus är dessutom på nåt jobbmöte nu, så jag behöver inte oroa mig för att han tycker jag är tråkig som pluggar.

Det har hittills varit en väldigt hektisk vecka. Trots att vi inte har haft något schemalagt alls har det ändå varit mycket att göra. Fotografiuppgift, två visualiseringsuppgifter, en intervjuuppgift och så hemtentan i min extrakurs. Men nu är jag helt klar med allt förutom tentan, vilket känns SÅ skönt. Hoppas verkligen på lite bättre sömn inatt nu när stressen har lagt sig lite. 

Och på söndag är det första advent! Jag har faktiskt lyckats hålla mig ifrån att ta fram adventsljusstakarna än, men imorgon blir det nog städning och sen är det nog dags tror jag. Ska försöka ge mig ut på granrisjakt också innan helgen, men såvitt jag har märkt är granar sällsynta här i trakterna. Får ta mig en långpromenad eller nåt och kolla noga runtomkring mig. Anledningen till mitt behov av granris är att jag har fått en idé om att ha det i min adventsljusstake i år. Vi får se hur det går med det!Såhär såg det ut igår kväll när jag var ute och fotade för fotografiuppgiften! 


Tjosan!

18 november, Varde ljus!

IKEA, IKEA, IKEA...

Jag säger då det. Det är livsfarligt, eller i alla fall kontofarligt, att bo så nära IKEA. Jag kan ju åka dit så fort jag behöver värmeljus. Men jag inte bara kan, jag gör det också. Som idag till exempel. Fast idag behövde jag inte ens värmeljus. Idag åkte jag dit för att köpa blockljus och kronljus istället. Och köpte såklart värmeljus också. För det går ju alltid åt, liksom.

Idag bestämde jag mig dessutom för att slå på stort. Är lika bra tänkte jag, då höstens tidigare ljusomgångar har brunnit upp så fort. Idag satsade jag alltså på att köpa ljus så det räcker året ut åtminstone. 

Och såhär ser dagens fångst ut. Finfint.Och ja, jag vet. Det finns mycket som tyder på att jag är knäpp i huvudet. Men om så är fallet kan jag faktiskt inte hjälpa det.

Men nu ska jag tända massa ljus, dricka lite glögg, äta pepparkakor och plugga en stund till innan det är dags att softa ner sig i soffan för lite fredagsmys framför Idol. 

Ha en mysig fredagskväll allihopa! :)

10 november

Ibland känner jag mig så himla rik. Så rik att jag köper dyra icke ombokningsbara tågbiljetter till både mig och Rasmus till fel dag. Visst är det skönt att vara så rik att man inte behöver bry sig om när de pengarna lika gärna hade kunnat spolas ner i toaletten. 

Ehm, okej. Det kanske inte var riktigt så det gick till. Och när jag igår märkte mitt oerhört dumma, korkade, idiotiska misstag så blev jag så förtvivlad att jag började storgrina. Förstörde stora delar av kvällen. Men nu har jag lugnat mig lite, och insett, precis som Rasmus försökte förklara för mig igår, att det kanske inte är hela världen ändå. Även om jag inte kan sluta tänka på vilka fina och mycket bättre grejer jag hade kunnat lägga de pengarna på. Julklappar till exempel. Menmen! Är man korkad så är man. 

Till något roligare. Idag är jag ledig, och tog världens sovmorgon. Tyckte att jag förtjänade det faktiskt. Snart så tänkte jag plugga yttepyttelite, och sen ska jag försöka hitta på nåt kul (illustrator, julpyssel, eller gå ut i solen är starka kandidater just nu) innan det är dags för ett gött träningspass ikväll! Måste hinna packa där nånstans emellan också, men det går nog snabbt. 


8 november, igen

Vet ni vad som hade varit gött? Om jag helt plötsligt blev vänstersidad för ett tag. Ja ni vet, vänsterhänt, vänsterfotad och sådär. För som det är nu känner jag att min stackars högra axel/rygg håller på att bli utsliten. Så mycket som jag sitter vid datorn och så många (dåliga) tunga väskor som jag släpar runt på kan nog inte vara bra. Därför hade det varit bra om den sidan fick lite avlastning för ett tag!

Nåväl.. drömma kan man väl. Jag är i alla fall precis hemkommen från ett riktigt gött spinningpass. Väldigt populärt tydligen då det inte fanns en ledig cykel i salen. Åtminstone inte till en början. Det var nämligen en kille som verkade ha glömt sina skor, men beslutat sig för att testa ändå. Mycket dum idé enligt mig, då tramporna har piggar som ju förmodligen inte är så sköna att trycka fötterna mot. Det insåg den här killen efter ett par låtar och gick därifrån. Bra idé enligt mig!

Förövrigt så var det ett himla spring idag på passet! Vet inte om det kanske var extra många kissenödiga människor som var där, men det var ganska irriterande, kan jag tycka, att folk inte kunde sitta still! Dessutom, tro det eller ej, fanns det ytterligare ett spännande (?) moment på dagens träningspass. Det var nämligen en äldre herre som satt snett bakom mig som vid flertalet tillfällen lät som, ja en uggla ungefär.. Väldigt lätt att tappa fokus för ett par sekunder varje gång det hände! När vi andra dessutom stretchade i slutet, ja då satt han kvar på cykeln och trampade baklänges! 

Men som sagt, mycket gött pass! Jag kände att jag verkligen fick ut något av träningen och det är absolut ett pass jag kan tänka mig att gå på igen!

Hejsvejs. Nu ska jag läsa det jag inte läste innan (d.v.s. allt som jag innan sa att jag skulle läsa) och sedan tänkte jag pilla lite mer med Illustrator om jag hinner innan det är dags för sängen!


8 november

Har precis suttit och lekt lite med Illustrator istället för att fortsätta plugga. (Men jag har faktiskt gjort det viktigaste plugget, bara några sidor kvar att läsa till imorgon!)

Jag önskar verkligen att jag kunde bli lite bättre på det programmet, men har varken tid eller ork att sitta med det särskilt mycket nu.. Hoppas att jag får tid till det på jullovet! :) Och på tal om jullov, så längtar jag verkligen.. Börjar känna mig lite utsliten efter allt som varit i skolan det senaste. Känner mig nästan konstant så trött att jag bara vill sova. Men jag kämpar på, och hoppas på lite avslappning och utvilning i Borås i helgen! Haha, den här bilden gjorde jag i Illustrator. Anledningen till att det står Amiralsgatan är för att jag gjorde bilden till en hemsida vi har i en kurs nu.. Inte för att jag längtar till snö och jul direkt.. men det var den första tanken jag fick upp huvudet.. Och ja jag vet att bilden inte är särskilt fin, och att jag faktiskt inte är särskilt bra på att göra snygga saker i Illustrator. Men det är ju det jag vill lära mig, som sagt. Så det kommer kanske... om jag får tid.. 

Hej så länge. Nu ska jag snart sätta på tvn och kolla på One Tree Hill som börjar 15.10 på kanal 5!!

3 november

Vad är det för en dag, är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag, för det är Paulinas födelsedag, hurra hurra HURRAAA!!

Ja, åtminstone i 45 minuter till.. :)

Tänkte avsluta dagen med lite plugg innan det är dags att sova. Har haft en så himla jättebra födelsedag, med många gratulationer, fina presenter, gott fika, trevliga människor och väldigt god mat! Tack alla som förgyllt min dag, med det ena eller det andra :)

Puss & kram & godnatt på er :)

2 november

Nu sitter jag här igen med skrivarångest! Den här gången är det dock sista riktigt jobbiga texten på ett tag. Den ska in på fredag kl 12 men jag tänkte försöka bli nästan helt klar idag, då jag liksom inte har tid att skriva imorgon. 

Till något roligare! Mamma och lillebror har varit här i Malmö sedan i fredags kväll, vilket har varit mycket trevligt. Vi har, när jag inte pluggat, hunnit shoppa en del, hunnit fika en del och bara tagit det lugnt ganska mycket. Fint! 

Och imorgon fyller jag ååååååååååår! Sådetså!

- Paulina

RSS 2.0