Strukturerad shopping?

Efter föreläsningen idag cyklade jag in till stan för att köpa EN sak. Det slutade som förväntat med att jag kom hem med en hel påse full med skojiga saker från prylbutiken Tiger. Blev så inspirerad och pysselsugen av allt nytt som kommit in så jag kunde inte hålla mig. Dock fick jag inte köpt det jag åkte till stan för. Det var inte så att jag glömde vad jag skulle ha, det fanns helt enkelt ingen variant som dög. Hittade däremot hur mycket annat som helst som var vårigt och fint, men som jag lyckades hålla mig ifrån att köpa. 

Nackdelen med mig just nu är bara att jag har så himla mycket ideér och annat jag vill eller helt enkelt måste göra i huvudet att det slutar med att inget alls blir gjort. Istället ligger jag vaken på kvällarna/nätterna och har svårt att varva ner och sluta tänka på allt som osorterat flyger omkring i mitt huvud. Häromdagen köpte jag en kalender med den eviga förhoppningen om att kunna strukturera upp mitt år. Vanligtvis slutar det med att jag skriver in saker i efterhand eller helt enkelt inte använder den alls. I år, och framförallt i vår känner jag att jag verkligen behöver lägga manken till och åtminstone försöka skapa lite struktur i mitt liv. Känner mig redan alldeles för stressad över allt och ingenting. 

Hoppas på att den här tjusiga damen kan hjälpa mig att få lite struktur.






Drömmar om foto och tygskor

En dag som den här, med klarblå himmel och strålande solsken, kändes det extra härligt att vira min ljusa halsduk runt halsen. Solens starka strålar får mig inte bara att inse att jag behöver städa (tänk vad mycket damm lite ljus kan avslöja), utan det får mig också att känna vårkänslor. Jag blir glad och känner mig piggare, vilket behövs i den stress jag annars känner av ganska rejält just nu. En ljus halsduk känns vårig och jag känner bara för att plocka undan allt mörkt och vintrigt. 


Trots kylan som likt igår bet tag i mina kinder under cykelturen till skolan blev jag sugen på att plocka fram alla mina tygskor som har fått lämna plats i skohyllan för alla vinterskor och -stövlar. Tänk att inte behöva bry sig om ifall det är en glipa med bar hud mellan strumporna och byxorna, eller för den delen mellan jackan och halsduken. M-m-m!

Det är också dagar som den här som jag dessutom känner mig lite ledsen över att jag inte äger någon kamera och att jag inte är det minsta bra på att fotografera. Annars hade jag gått ut och fotat allt som solens strålar når. 




Och imorgon är det februari! Ett steg i vårens riktning.
Kram!

Isande kinder och ful i mun.

Härmed är min egentillverkade halsduk invigd. För ja, jag behöll den minsann själv! Och gosig var den, sanna mina ord! Vintern verkar ju till slut ha bestämt sig för att komma även till Malmö och det är minst ett par minusgrader varje dag. Dock ingen snö, vilket jag som cyklar vart än jag ska är oerhört tacksam för. Men oj vad jag längtar till våren nu. När solen skiner så fint på hustaken, som den gjorde idag, önskar man bara att vi var några månader framåt i tiden och att solens strålar också värmde. Nu blir både näsa och kinder lika isande kalla och röda varje gång man är utomhus. 

Mörkret gör det inte bättre. Nog för att det märks att det är ljust längre på dagarna nu så känns det ibland tufft att klä på sig tjocka och klumpiga kläder och cykla till träningen. Men man gör det ändå, och känner sig så nöjd efteråt. Ända tills man med möra ben och isande kinder måste cykla hemåt igen. Så var det ikväll. Trots trötthet, mörker och kyla trampade jag iväg för ett spinningpass. Svor på ditvägen gjorde jag, kämpade på spinningcykeln gjorde jag, svor på hemvägen gjorde jag och nu sitter jag här och knaprar på några sötmandlar och känner mig allmänt nöjd. En bra dag trots allt.


- P

En spännande blandning av helgmums.

Både jag och Rasmus är inne i någon slags morotsperiod nu. Det betyder helt enkelt att vi äter massa morötter. Och vad passar väl bättre nu när det är helg än att lyxa till rötterna med lite dipp? Min favorit dilldipp blev det igår ikväll.


Ytterligare lite helglyx blev det när jag efter många om och men beslutade mig för att göra en semla, något som jag gått och varit sugen på hela dagen. Enda problemet var att vi varken hade semlebullar, mandelmassa eller någon riktig grädde hemma. Så vid tiotiden ställer jag mig och börjar mixa sötmandlar och strösocker till någon slags mandelmassa, tar fram en rund lussebulle ur frysen och gräver fram sprutgrädden längst inifrån kylskåpet. Vid elvatiden nådde jag mitt mål: en semla! Och tro det eller ej, men den var faktiskt ganska god. Dock ser jag fram emot en riktig semla inom en snar framtid. 

- P

Man tar vad man har, när man inte har vad man behöver.

Ägg från de minst sagt frigående hönsen som allt som oftast pickar utanför mitt fönster blev min kvällsmat idag. I brist på äggkoppar använde jag shotglas istället. Funkade fint det med!




Ett stycke hemmagjord värme.

Är SÅ stolt över min snygga (!) halsduk som jag har stickat. Den är så snygg att det nästan är synd att använda den. Tänk om den blir smutsig liksom? Fast den går väl förhoppningsvis att tvätta. Kanske borde jag ge bort den som present förresten, så jag själv slipper oroa mig över att smutsa ner och förstöra med tvätt? 

Fast.. det är ju mitt första alster. Ska nog behålla den ändå. Liksom gå runt och skryta! (Egentligen har jag gjort en halsduk tidigare, men den var mest test med ett jättetunt garn och blev krokig och inte så snygg (Rasmus fick den) så den förtjänar inte riktigt att visas upp.)


Oooooooh... HERE IT IS! :D



Så tokigt stolt!



Dags att gräva ner näsan.

Jag fick mitt andra paket med böcker idag! Var lika stort men ännu tyngre än förra gången, trots att det bara var tre böcker. Förklaringen stavas: en stor, tjock och förmodligen jättejobbig kurslitteratur-bok. Den andra kursboken var tunn, gammalmodig och såg mest väldigt tråkig ut. Men jag tror att den kan vara riktigt bra att ha nu när det är uppsatsskrivande som gäller. Bok nummer tre såg ju däremot mer lockande ut. Kan ju kanske vara för att den inte har något som helst att göra med skolan, men kanske också för att den helt enkelt var snyggare?!





..och även om jag skulle vilja läsa lite skön ungdomslitteratur nu, så är det faktiskt dags för spinning! 
Hejs!



Bokhyllan är redo, är jag?

Nu har jag precis beställt lite kurslitteratur. Bara två böcker, så fler beställningar lär det bli lite längre fram när inriktningen på examensarbetet är mer spikad. I alla fall så slank det med en till pocketbok när jag ändå gjorde en beställning. Anledningen till det var att Onekligen, en av mina favoritbloggare, i ett inlägg tipsade om en ungdomsbok som heter Hungerspelen. Så den fick helt enkelt följa med kurslitteraturen hem till mig!

Passande nog rensade jag lite i min bokhylla när mamma var här förra veckan. Skickade med massa böcker som jag redan läst hem till Borås. Mest för att det ska bli lättare att flytta när jag är klar med studierna i Malmö, men som jag håller på nu känns det mest som att jag bara gjorde plats för nya böcker. Vilket jag i och för sig inte har något emot!

Nu ska jag försöka ta tag i någon av alla de planer jag har för dagen. Börjar med att städa lite.

Ett stort fint paket.

Idag fick jag ett stort paket från Adlibris! Och det var inte med nån tråkig kurslitteratur eller så (även om jag tycker det är kul med nya kursböcker också, om man inte tänker på att man har betalat för dem och att man faktiskt måste läsa dem också).




Nej, detta paket innehöll något som jag tänkte skulle få mig att bli en bokslukare igen. Nämligen sju stycken härliga ungdomspocketböcker! Kan knappt vänta på att få börja läsa! Fast just nu håller jag på och läser den senaste boken i shopaholic-serien som jag fick i julklapp! Och sen (läs typ nu) borde jag börja läsa kurslitteratur också. Men den har jag faktiskt inte beställt än (ska nog göra det idag) så det behöver jag inte skämmas för (än i alla fall).




I alla fall! Nu kanske ni tänker: "ungdomsböcker?! Du är ju för sjutton 21 år! Borde inte du läsa vuxenböcker istället?" Men då säger jag att nä, det borde jag inte alls. För jag älskar ungdomsböcker. Inga andra böcker är så lätta att relatera till och därmed fastna i. Och jag, som kanske inte är en ungdom i vissas ögon har ju trots allt upplevt mer av ungdomen än av vuxendomen, om man nu kan kalla det så!

Någon som håller med mig? :)


 


RSS 2.0