31 januari

Idag har jag varit hemma hos Siri. Vi fortsatte att jobba med vår uppsats. Jag fick dock inte så mycket skrivet, men jag läste en hel massa, vilket också är viktigt och tar mycket längre tid än vad man tror. Speciellt när alla texter är på engelska och man helst ska förstå dem också. Jag blir i alla fall mer och mer intresserad av Paul Rudolph. Han är en fruktansvärt duktig arkitekt och hans byggnader är så otroligt häftiga och annorlunda. Jag skulle gärna vilja besöka nåt av hans verk.

Senare ikväll var vi på ett spinningpass på friskis tillsammans. Ett intervall-pass, vilket helt klart är min nya favorit. Var både roligt och väldigt jobbigt, så jag längtar nästan till om två veckor då jag har bestämt att jag ska gå på det igen. Tänkte försöka hitta ett par roliga pass som man kan gå på varje vecka. Är så skönt att ha lite bestämda tider med träningen, annars blir det lätt att man slappar till sig lite. Även om jag faktiskt har varit riktigt duktig sedan vi åkte tillbaka till Malmö efter jullovet. Gymet tre gånger i veckan och något pass lite då och då. 

I helgen bär det av hem till Borås. Åker efter skolan på torsdag och stannar till måndag eftermiddag. Åh, det ska bli så roligt att komma hem en sväng. Att få träffa familjen och vänner! Jag hade tänkt få tid hos tandläkaren också, och eventuellt hos vårdcentralen för att göra ett allergitest. Men som vanligt när det gäller telefonsamtal och mig så glöms de ofta bort.. Jag måste verkligen skärpa mig. Grässtråna är också liv! Så trampa för guds skull inte på de stackarna! 

- P 25 januari

Idag får det bli ett kort inlägg. Jag sitter nämligen djupt nere i sökandet efter information om arkitekten Paul Rudolph. Eller ja.. det är i alla fall meningen att jag ska göra det. Jag har liksom inte riktigt börjat än. Jag har dock en bok här bredvid mig, och oändliga möjligheter mitt framför mig, jag sitter ju trots allt framför en dator.

Nåväl. För att göra det långa kort:
Sedan senast jag skrev har jag hunnit börja den nya terminen på riktigt. En rivstart med en ordentlig skrivarkurs. Den 10 mars skall en ca. 40 sidor lång uppsats lämnas in om just Paul Rudolph och något av hans verk. Man skriver två och två, vilket känns otroligt skönt med tanke på att det här är vår första kurs med akademiskt skrivande och vi är nog alla rätt osäkra på det än så länge. 

Igår besökte jag och Rasmus Aq-va-kul för första gången. Dessvärre var det nog sista gången också. Ett ganska sunkigt badhus med rätt lite att göra. Jag hade velat simma några längder, men vågade inte riktigt då det var massa simmare med mössor i typ alla banor. Det slutade med att vi mest badade bubbelpool, vilket i och för sig var väldigt skönt med tanke på det ruggiga vädret som Malmö har just nu. 

Efter badet åkte vi en sväng till Triangeln där jag köpte ett par nya träningsskor. Väldigt fina! Jag tror att jag var i behov av ett par nya faktiskt, med tanke på hur min häl såg ut efter träningen i söndags. Aj! Men de gamla som jag köpte i Kina 2007 har funkat väldigt bra faktiskt ända till nu, men jag tror att jag får ta lite bättre hand om de nya. Typ knyta upp snörena när jag ska ta av och på dem och så.. För min egen och min plånboks skull liksom!


Nej! Nu åter till pluggandet. Eller åter och åter. Nu TILL pluggandet :)


Kram&puss

16 januari

Galen! 
Sinnessjuk!
Fruktansvärd!
Fullständigt outhärdlig!

Så har min träningsverk känts idag. Var längesedan jag hade sån fruktansvärd träningsverk att jag knappt kan gå på toa utan att trilla ner på toalettstolen av smärta. 

Igår joggade jag och Rasmus till Friskis där vi körde ett stenhårt benpass för att sedan gå hem igen. Vilket KÄNNS idag! Gud vad ont det gör. Och Gud vad både jag och Rasmus har gnällt idag. Minsta lilla rörelse är outhärdlig och kräver minst ett AJ!, massor av kvidande och eventuellt även en svordom. Från det att jag vaknade imorse, eller rättare sagt från det att jag skulle vända på mig i sängen inatt, så har det varit smärta.

Men vi gillar't! På sätt och vis i alla fall. Träningsvärk är väl bra smärta? Jag vill i alla fall intala mig det. 


Ikväll blev det förresten potatisgratäng, nåt slags kött och till efterrätt vaniljlatte och chokladfondant med glass. Alltsammans tillsammans med "The karate kid". En fin avslutning på en fin, men smärtsam, söndag! 

Nu ser jag fram emot att vara ledig ytterligare tre dagar innan den nya terminen kör igång. Dock har Rasmus kommit på den skojiga idén att vi ska storstäda imorgon. Hm.. Kram&puss

15 januari

Nu är redovisningen avklarad. Gud så skönt! Nästa vecka blir det att fixa de kompletteringar som kommer läggas ut i helgen (alla grupper har kompletteringar, bara så ni vet). Det ska nog inte ta alltför lång tid, och sedan är kursen över!! :D Visst, det har varit roligt och intressant, men stundtals väldigt jobbigt. Speciellt eftersom jag inte alltid kommit överens med alla gruppmedlemmar.. 

Nåväl. Jag tänkte förgylla er lördag (eller den dag ni nu läser det här) med lite fina bilder från 2010. Det var ett ganska händelserikt år, men jag tänkte sammanfatta det i några foton :)


Året började med lite pimpelfiske och skridskoåkning ute hos Tessa och Ubbe. 


Julgransplundring (?)
Våren börjar komma.. 
Utställning av AVK:s projekt 
Blodomloppet med några klasskompisar
Midsommar
Anna & Staffan gifter sig


Side, Turkiet
Barcelona med klassen

*


Sedan har jag tyvärr inte så mycket bilder från 2010. Blev inga bilder tagna från julafton eller nånting.. 
Men jag har nog fått med det viktigaste :) Måste dock nämna att Tessa och Ubbe fick en liten dotter också! Belle heter hon, jättesöt! Men har tyvärr inga bilder på henne. 


Kram&puss
12 januari

Jag satt här framför datorn och hade ganska tråkigt. Då såg jag plötsligt en liten flik högt där uppe i rutan. En av mina "favoriter", som råkar vara min blogg! Oj vad jag nästan hade glömt bort den, och jag förstår om ni också gjort det, så aktiv som jag har varit det senaste.. 

Men lite updates kanske (äntligen) är på sin plats? 

Ännu ett nytt år har inletts vilket för mig innebär ännu ett år av plugg. Vilket jag tycker är roligt! Jag gillar att plugga. Men just nu känner jag mig faktiskt ganska trött. Vi håller fortfarande på med ett projekt som påbörjades och varade hela förra terminen, vilket känns oerhört segt. Jag har lagt så oerhört mycket tid på det projektet och nu börjar min hjärna kännas lite mör. Vad som dock är positivt är att vi är i sluttampen! På fredag har vi äntligen redovisning av hela projektet och efter det är det förhoppningsvis endast några små eller inga kompletteringar alls som behövs göras. Och eftersom de andra kurserna sen förra terminen är avklarade och godkända kan jag äntligen börja se fram emot lite nya och fräscha kurser som den här våren bjuder på. Den 20:e januari kör vi igång. Då med "Byggd miljö: Arkitektur och byggnadsteknik". Sedan lite längre fram blir det "Byggd miljö: Projektkurs 2", "Animation", "Gruppkommunikation och ledarskap" och sist men inte minst "BIM" som står för Building Information Modeling.

Om vi bortser från skolan då? Jo, som ni alla kanske vet så bor Rasmus här nere hos mig nu också. Och det går bra, vi trivs och bråkar inte alltför mycket. Vi turas om med allt det där tråkiga, nödvändiga osv. osv. Parlivet funkar fint helt enkelt.


Barcelona i höstas med klassen och en klass från ett annat program som vi har projektarbete med.Just nu längtar jag mest efter vår och sol. Vill ha barmark så att jag kan cykla :)
Hejs!

RSS 2.0