En dag

Gick upp kvart i sju.
Satt och korrekturläste hela morgonen.
Spenderade sedan 13 timmar i skolan.
Väl hemma: igång med datorn och förberedning inför morgondagens redovisning.
Sedan en lång dusch och därefter SÄNGEN! 


Imorgon eftermiddag har jag sommarlov. Kunde inte varit mer efterlängtat!


Gröna fingrar


För ett tag sedan fick jag ett erbjudande om tre gratis nummer av tidningen Drömhem & trädgård från Blomsterlandet och deras kundklubb Greenroom som jag är med i. Nu i veckan fick jag de två första numrena och det var två ganska trevliga tidningar att bläddra i och inspireras av. De har dock gjort att jag har etablerat ett nytt mål med mitt liv. Och det är att jag i framtiden måste bli så rik att jag för det första kan köpa ett fantastiskt hus med en stor trädgård. Och för det andra så att jag kan skaffa en trädgårdsmästare. För det finns liksom ingen chans i världen att jag kan sköta om en sån trädgård själv. Och jag blir liksom matt av bara tanken på att varje morgon och kväll gå runt och lägga ut/samla in alla dynor, filtar och annat fint som ska ligga på de många trädgårdsmöblerna som ju ska finnas i varje litet hörn i trädgården. Puh..

 
Ja, alltså. Jag tänkte att jag skulle vara så himla duktig i år och odla massa egna kryddor och växter. Hmpf!Visset var det här...Ja, det här ska föreställa dill, för den som inte ser det. Eh...Och den här fina växten som står i mitt köksfönster är ju också en hit!


Och för att inte nämna försöken till tomat, chili och krasse (!!) som jag redan gett upp och kastat i soporna. Nä, de där gröna fingrarna ska jag ju helt uppenbart överlåta på någon annan. 

 

Att tjuta

Alltså, såna där tjejer (om man nu får hårdra lite) som tjuter hela tiden, åt än det ena, än det andra. Tjut när de är glada, tjut när de är arga, tjut när de är rädda, tjut för tjutets skull? Jag fattar inte!

Jag kan inte komma på att jag tjutit sådär en endaste gång i hela mitt liv. Ska man det eller?

Bara en fundering..


Svettas bort ångesten bara!

Blä! Det här med att spendera en lång och härlig helg hos finaste R i åh så saknade Malmö och sedan komma tillbaka till Karlskrona för stenhårt plugg och grupparbete i en vecka. Inte kul. Min separationsångest varje gång jag pussar en sömnig R hejdå klockan tio i sex på morgonen är ju inte nådig. 

Det har rört sig många jobbiga funderingar i mitt huvud idag. Stress inför det sista i skolan, inför sommaren och inför framtiden har snurrat runt och gjort mig oengagerad och sur. Därför var det extra skönt att cykla till Friskis och köra ett spinningpass och sedan lite gym direkt efter nu ikväll. Jag kände mig gladare redan på vägen dit och att sedan kunna skita i allt mentalt jobbigt för en stund och fokusera på något fysiskt jobbigt istället behövdes verkligen idag. 


Från ett tågfönster.

Nu ska jag äta lite kvällsmat och bara ta det lugnt resten av kvällen. Plugg kommer jag att få nog av imorgon liksom.Vitsippor!

För några veckor sedan när min faster och min kusin var här strosade vi runt i stan och letade efter eventuella knoppar på buskar och träd. Men då hade det inte hänt särskilt mycket än. Marken var fortfarande lite halvbrun och tråkig och knopparna var, om de ens fanns, mycket små! 

Precis i närheten av där jag bor finns det en stor kulle, där bland annat sjukhuset ligger. På slänten som vetter mot mitt håll är det inte byggt något, utan är istället någon slags gles skog. När vi körde förbi där en av dagarna sa min faster att det där verkligen ser ut som ett ställe som vitsippor kan trivas på. 

Och tänk vad rätt hon hade! Såhär ser det nämligen ut där nu:

Jag har promenerat runt en del i mitt och skolans närområde det senaste. Och jag kan inte annat än konstatera att Karlskrona är en väldigt vitsipperik stad! Det finns otroligt många slänter, kullar och små mellanrum där vitsipporna verkar stormtrivas. Det finns också massor med gula blommor som jag inte vet vad de heter, men som gör att det ser supervårigt och härligt ut! 


Lycka

..är att efter två veckors uppehåll (bland annat på grund av förkylning) få ta på sig sina älskade spinningskor och köra ett stenhårt puls-intervallpass. Jag var otroligt peppad nu efter uppehållet, vilket gjorde att det blev ett riktigt bra pass! Kanske att invigningen av mitt nya träningslinne gjorde sitt till också.

 

Catch up!

Nu har det gått ett tag sedan senast. En fullproppad månad med mycket att göra och mycket känslor. Jag tror bestämt att några foton får sammanfatta:

 Strålande fint väder när faster och kusin var på besök en helg!


Balkonghäng!Två fina solnedgångar med en vän, sittandes på bryggan vid skolan!

Ute på "vandring" för att samla information till ett grupparbete.Testade på det där med att åka longboard. Läskigt, men kul!


Var en sväng hemma i Borås för att gå Linnémarschen med pappa. Och fick fina medaljer!
R kom hit och vi åt glass i stora lass och myste vid havet!Ytterligare en solnedgång. Med samma vän, på samma brygga!

En fin och saknad vän från Borås kom och hälsade på. Vi promenerade, beundrade utsikten över havet och mumsade på god mat!


(En liten parentes: Jag blev godkänd på den där uppgiften jag skrev om senast. Lycka!)


Puss&kram!

 
RSS 2.0