Lite nytt



Det var minsann lite träningskläder i påsarna. Ett nytt linne, strumpor och en sån där tröja som jag inte vet vad de heter, men som jag tänkte ha när jag går/joggar. Hoppas på lite extra energi med nya träningskläder nu i höst! 

Nu ska jag krypa ner i sängen så jag är pigg på jobbet imorgon! :)

Kram på er!


Tåg-tråk

Sitter just nu på tåget till Malmö. Jag tycker verkligen inte om att åka långa sträckor. Så himla tråkigt! Och så tänker man alltid att man kan få så mycket gjort. Läsa, plugga, blabla.. Men det blir ju aldrig så. Även om man försöker läsa kurslitteratur så är det ändå inget som fastnar i huvudet, så då känns det liksom lite ogjort. Men den här gången försöker jag faktiskt (fast inte just nu då, när jag skriver det här). Vi har en inlämning kvar i den här kursen och det är massa att läsa även denna vecka, så det är bara att ta all tid man kan till läsandet. Och ikväll tänker jag minsann mysa med min efterlängtade pojkvän med film och tacos! Sådetså! Och imorgon ska jag jobba några timmar på Malmömässan. Ska bli kul med lite omväxling mot plugget, och framförallt kul att träffa lite Malmö-vänner! :)


Jag lovade ju förresten att visa vad jag tröst/belöningsshoppade i förrgår. Tyvärr var det fullt upp hela dagen igår med seminarium, plugg och middag och utgång med klassen. Men jag har tagit lite bilder och förhoppningsvis kommer det upp här senare ikväll!

Hoppas att ni har en trevlig fredag.
Kram!


Att inte plugga en liten stund

Åh vad jag unnar mig att slappa ikväll! Kollar på tv, äter mumsig kvällsmat och tänker inte ens titta åt plugghögen förrän imorgon! Då är det pang på igen. 

Unnade mig dessutom lite shopping innan idag. Tänkte kanske visa lite bilder på innehållet i påsarna imorgon. Ooh, vad spännande!


Nu ska jag mysa ner mig i sängen, kika lite mer på tv och sen sova. 
Kramgodnatt!


Inlämning

Sitter och vågar inte riktigt trycka på "lämna in-knappen". Jag vet egentligen att jag inte kommer att göra något mer på uppgiften nu den sista timmen, men att lämna in en uppgift som känns långt ifrån hundra känns aldrig kul. 

Jag tänkte i alla fall att sen, när jag tagit steget och tryckt på knappen, så ska jag cykla in till stan en sväng. Får bli en slags blandning av belöning-/tröstshopping. Belöning för att jag faktiskt lyckades lämna in, och tröst för att jag fortfarande känner mig lite småförtvivlad över uppgiften. Jag såg att Intersport i Karlskrona har ett erbjudande för alla som är medlemmar på Friskis idag. Kanske ska köpa lite snygga träningskläder eller en mössa eller nåt nu inför hösten!

Och på fredag får jag äntligen träffa den här fina pojken igen! Längtar!

Kram!

(Jag tryckte förresten på knappen någonstans i mitten av inlägget. Var liksom lika bra.)

Mmm.. mat!

 


De små glädjestunderna i en students liv är ju matpauserna. Speciellt frukost och kvällsmat som är mina absoluta favoritmåltider. Men då, mitt på dagen när det är dags för lunchpaus från plugget. Härligt! Idag plockade jag fram lite rester av Chili con carne från frysen och åt med en klick creme fraiche, ett tortillabröd och lite färsk basilika. Otroligt gott! Jag älskar verkligen chili con carne (har jag ärvt efter pappa <3 ) till skillnad från många andra jag känner.


 
Och så här tjusiga tomater skördade jag från min tomatplanta och hade i gårdagens fantastiska sallad

Den där ångesten jag kände igår är inte fullt lika stark idag. Jag har svarat någorlunda på alla frågor nu. Dock måste jag sålla lite i texten, har just nu 50 ord för mycket. Det blir dock morgondagens problem. Uppgiften skall lämnas in senast kl 13.00 och jag tänker ställa klockan och gå upp, fixa favoritfrukosten, koka kaffe och sitta i lugn och ro och fixa med det sista. Sedan får det helt enkelt bära eller brista. På högskolan har man fler chanser, och en omtenta i januari skulle ju inte vara jordens undergång, även om det skulle kännas lite småjobbigt. Men som sagt, det får bära eller brista. Jag tänker åtminstone inte ge upp!

Kram och godnatt!



Ångest och päron

Bättre sent än aldrig kanske man kan säga om det här inlägget. Men dagen idag har bestått till störst del av plugg, lite ångest, lite mer plugg, en väldigt god sallad, lite plugg igen och en och annan förtvivlad tår. 

Det där kanske kräver lite bättre förklaring. Håller just nu på med uppgift 3 i skolan, vilken är den hittills svåraste uppgiften enligt mig. Känner mig fortfarande väldigt osäker på både texterna och frågorna vi ska svara på och jag har ömsom känt hopp och ömsom förtvivlan över plugget idag. En liten stund var det riktigt jobbigt. Därav en och annan förtvivlad tår. Just nu känns uppgiften ändå överkomlig, men jag befarar att det om bara en liten stund kan vända helt. Det är ungefär så jag är när det gäller skoluppgifter. Det är faktiskt ganska vanligt. Men jag vägrar att ge upp, och litar helt enkelt på att jag gör mitt bästa och så får det bära eller brista. Jag har trots allt hela dagen imorgon på mig att skriva också och hoppas på någon slags uppenbarelse. 




Salladen å andra sidan var ett positivt inslag idag. Den här salladen var en väldigt vanlig lunch för mig under c-uppsatstiden i våras. Kanske för att den är så simpel, men så fantastiskt god. Knepet är att man egentligen kan ta i lite vad man själv tycker är gott, men med vissa (enligt mig) obligatoriska inslag. Dessa är:

- knaperstekt bacon (så att man kan smula ner den)
- avokado
- päron
- soltorkad tomat (mmm!)
- salladsost som ligger i olja
- körsbärstomater
- någon slags sallad

Om ni inte har provat att ha päron i sallad, så gör det! Så otroligt gott! Dock inga pensionärspäron! Usch och fy för såna där mjuka, läskiga päron som bara rinner när man biter i dem. Nej, hårda päron ska det vara! Och precis lagom mogen avokado. Mums! Det smarta med den här salladen är också att man får lite färdig dressing genom att ta lite av oljan som salladsosten ligger i. Snabbt och enkelt! Sen så gör ju de soltorkade tomaterna typ hela grejen. Ett tips är förresten att ha kyckling i också. Jag brukar dock inte ha så mycket framförhållning vad gäller matlagning, så jag hade bara fryst kyckling när hungern smög sig på idag. Men som sagt. Den här salladen är super! Och sallad är så himla underskattat ibland. Man blir visst mätt! Det gäller bara att göra den med rätt ingredienser!


Kram och godnatt på er! 


Pluggpaus

Igår tog jag en liten paus ifrån pluggandet (eller ja, jag läste en artikel på morgonen, men efter det tog jag pluggpaus resten av dagen). Det gjorde att jag sysslade med lite annat och därmed inte skrev något på bloggen heller. Bland annat tog jag bussen till stan. Det ösregnade nämligen, så hur gärna jag än ville cykla så kändes det inte som en bra idé. Där gick jag och kikade lite i klädaffärer med förhoppningen att shoppa "på riktigt" för första gången sedan jag flyttade hit. Jag har ju flängt runt i massa affärer, men det har mest varit möbler, gardinstänger, hinkar, blommor, mat och sånt där fixfix liksom. Igår var jag ute efter en gosig kofta eller tröja, men hittade ingen som föll mig i smaken. Istället blev det en gosig halsduk. 



Jag köpte dessutom lite smink på The Body Shop. Behövde framförallt ett nytt puder, och har varit supernöjd med deras. Tänkte därför att jag testar deras rouge också och hoppas att det är lika bra.



Det är förövrigt riktigt svårt att fota något som är helt spegelblankt utan att få med sig själv. Funderade en stund på att helt enkelt göra en snygg min i speglingen, men eh.. nej. Det blev inte riktigt så snyggt som jag kanske hade önskat..

Nu måste jag tyvärr återgå till mitt pluggande. Hoppas att ni har en trevlig söndagskväll!
Kram

 

Regn

 
 
Spenderar den här regniga morgonen i sängen. Var bara uppe och hämtade frukost, sen kröp jag ner under täcket igen. Tänker mumsa på min frukost, slötitta lite på tv och läsa lite artiklar till skolan.
 
Hoppas att ni har en fin morgon! 
Kram
 

Paj till kvällsmat


 
Jag sitter just nu med en stor mugg chai-te och två tomma minipajformar framför mig. Jag håller nämligen på och experimenterar lite. Eftersom jag älskar paj i alla former och eftersom jag dessutom kör på lite lchf just nu (dock inte strikt) så vill jag hitta ett optimalt pajrecept som är lite mer åt lchf-hållet än vanlig paj. Igår testade jag att göra en liten äpplepaj med mandelmjöl. Idag blev det en hallon- och en björnbärspaj med kokosmjöl. Kokosmjöl har ju lite mer kolhydrater än mandelmjölet, men kan vara trevligt att växla med, och har ju betydligt mindre kolhydrater än vanligt vetemjöl.

För att göra det lätt för mig använde jag mig av det enklaste pajreceptet man kan tänka sig, nämligen ett jag hittade hos Petra häromdagen. Blanda mjöl och socker (i mitt fall Stevia strö) och strö över bären/frukten och hyvla sedan smör över alltsammans. Eftersom jag bara gjorde i en liten portionspajform improviserade jag lite med mängden. Tog så mycket torrvaror så det täckte bären och sen täckte jag det med ett tunt lager med smör. Gräddade sedan i 200 grader i drygt 20 minuter. Igår tog det nog ca. 30 minuter i ugnen för att äpplena skulle bli lagom mjuka.

Jag måste säga att både äpplepajen igår och bärpajerna idag var riktigt mumsiga! Jag åt dem med en klick vispad grädde till. Känns kul att experimentera när resultatet faktiskt blir bra också (vilket det INTE blir ibland..). Nästa gång ska jag nog testa att knåda ihop torrvarorna med smöret, så det blir lite mer smulpaj över det. Dock får det nog vänta ett tag. Jag kan ju faktiskt inte hålla på och äta paj varenda dag, även om jag bara gör i små portionsformar. 

Kram!


Morgonstund

Kikar in en liten snabbis nu innan skolan. Ska ner på en föreläsning kl 10 och sitter nu och äter frukost, dricker kaffe och lyssnar på mysmusik. Precis som en morgon ska vara. Synd bara att jag är så morgontrött att jag nästan aldrig har tid att ta det lite lugnt på morgonen. 
 
Huvudet mår mycket bättre idag. Har varit lite problem med att sova på ena sidan inatt, men huvudvärken har släppt och jag har dolt jacket lite snyggt med håret. Fit for fight igen! 
 
Hoppas ni får en trevlig dag. Vi hörs kanske lite senare också.
Kram! 
 
 

När huvudet inte är där det ska


Idag var det dags för seminarium kring inlämningen som var igår. Jag hade tänkt träna direkt efter skolan, men eftersom jag gick upp lite för sent hann jag inte packa träningskläderna. Tänkte därför att jag åker hem, läser lite inför nästa seminarium, äter lunch och tränar senare. Jag har fortfarande inte tränat. När jag skulle laga mat lyckades jag nämligen slå i huvudet så hårt i en skåpslucka att det blev ett jack som blödde en del, och sedan har jag haft lite småont i huvudet hela dagen. Det kanske är lite löjligt att inte träna bara för att man har ett litet jack i huvudet, men nu fick det bli så. Hoppas på att huvudet känns bättre imorgon, för då tänker jag köra spinning oavsett! :)

Resten av kvällen tänker jag spendera framför tvn. Ska släppa plugget för en stund och äta lite kvällsmat och bara ta det lugnt. 

Hoppas ni har en mysig kväll,
Kram!
 

Kontrastrika höstdagar




Idag är det en sån där riktigt ruskig, grå och trist dag. Det regnar massa och känns så mörkt inne att man behöver tända lampor mitt på dagen. Så jag försöker pigga upp mig själv, och bloggen, med en riktigt solig bild från igår istället. 

Skoluppgiften är i alla fall inlämnad nu. Så jag har en liten paus nu innan det är dags att börja tvätta. Borde nog dammsuga också.. Ikväll blir det i alla fall spinning, och imorgon är det bara att börja läsa inför nästa veckas inlämning. Hard, hard work!

Kram!




Lunchpaus




I en av mina många pauser från plugget idag gjorde jag en mumsig kycklingsallad. Precis när jag var klar tittade dessutom solen fram så att jag kunde sitta ute på balkongen och äta. Var riktigt varmt och skönt och jag såg minsann nyss att dagens sol har gjort gott på mina tomater. Flera av dem har börjat skifta från grönt nu! Och som ni kanske ser på bilden kunde jag redan idag skörda två små söta och goda tomater till min sallad. Hoppas på fler i slutet av veckan.

Nu ska jag försöka bli klar med den där uppgiften någon gång..
Hoppas att ni har en trevlig kväll!
Kram!



Pluggmåndag



Det är dags att inta "pluggläge". Imorgon klockan 13 ska uppgift nummer 2 in. Jag har skrivit ganska mycket redan, men tyvärr måste jag få bort ca 150 ord från en av uppgifterna.. Blä! Jag verkar vara alldeles för bra på att ordbajsa. Det är ganska jobbigt när det finns en maxgräns på antal ord! Så nu är det bara att jobba på. Tänkte försöka bli klar idag så jag slipper sitta imorgon förmiddag. Får se hur det går.


Jag tittar nog in lite senare idag också, förhoppningsvis med något lite skojigare än plugg.
Kramhej.


 

Spinning




Idag slog jag till på ett årskort på friskis. De hade dessutom ett erbjudande nu så att jag fick ytterligare en månad gratis. Och så fick jag en litet "startkit" som de så fint kallade det. En jympapåse, en vattenflaska och en handduk. Det ska nog komma till användning. Kanske kan jag använda påsen till att ha svettiga träningsskor i. Invigde träningskortet med ett riktigt jobbigt spinningpass också. Oj vad kul det var att köra igen! Har redan hunnit boka in två pass till i veckan. Känner mig grymt taggad för ett härligt träningsår! Nu hoppas jag bara att skolan är lite snäll mot mig också, så att jag inte behöver plugga heela tiden.

Kram!



Tomatplantan









I en liten hörna på min balkong har jag två jättefina, blommande Bollkryss, en lite halvvissen Hjärtan på tråd i en hjärtkruka och min tomatplanta! Tomatplantan såg minst sagt ut att ha gjort sitt för några månader sedan. Men sen plockade jag bort lite vissna blad och vattnade ordentligt och vips så var det fullt med gröna små knoppar igen. Nu hoppas jag bara på att det blir några ordentligt soliga dagar till så att tomaterna kan bli röda också. Dock har ju höstkylan börjat smyga sig på, så snart kanske den hamnar i fönstret, inomhus istället. 

Kram på er!







Igång igen!

Sitter just nu och äter lite rester från gårdagens (hemgjorda) thaimat. Känner mig seg i hela kroppen efter att ha spenderat 1,5 timma på gymmet. Känns så otroligt skönt att vara igång igen. Jag har inte haft något träningskort på hela sommaren för att jag åkte så mycket fram och tillbaka mellan Borås och Malmö. Jag fick istället förlita mig på att några tafatta joggingsförsök, lite promenader och mitt trappstädningsjobb skulle hålla mig i form. Det verkar faktiskt som att det har funkat ganska bra. Kände mig riktigt stark idag. Nu återstår det bara att faktiskt köpa ett träningskort också. Förra veckan testade jag ett av de populäraste gymen i Karlskrona på deras gratisvecka och idag utnyttjade jag ett "välkommen-till-Karlskrona-erbjudande" på Friskis och Svettis. 

Troget friskis-fan som jag är lutar det åt att det blir det även i denna stad. Jag känner mig liksom trygg med deras koncept på något vis. Jag gillar framförallt deras spinningpass, och spinning är ju en av mina träningsfavoriter. Jag har ju till och med en liten dröm om att bli spinningledare en vacker dag. Dock får det nog vänta tills jag vet att jag ska stanna minst 3 år i en och samma stad. Än så länge får jag nöja mig med att nästan alltid lyssna in takten i bra musik och värdera den efter hur bra "spinningmaterial" det är. 


Det blommar på min balkong! Tänkte visa lite fler bilder därifrån, men det får bli imorgon!


Kram!



Den bästa av frukostar

 Hej på er! 

Idag tänkte jag ge er ett litet tips på min absoluta favoritfrukost just nu. Som ni kanske förstår innehåller den bär. Jag brukar köpa frysta hallon, men jag har den senaste veckan varit ute och plockat massor med björnbär så nu kan jag lyxa till det ordentligt. Eftersom jag inte har någon mikro så tar jag fram bären från frysen en stund innan jag ska äta. Sedan skivar jag över lite god frukt. Banan och/eller kiwi är mina favoriter. Sedan på med några skedar turkisk yoghurt och rör runt. Sist men inte minst strör jag över lite psylliumfrön och torkade gojibär. Sedan är det bara att mumsa i sig! Och eftersom jag tar just turkisk yoghurt, som är lite fetare än vanliga naturella yoghurtar, står jag mig bra ända fram till lunch! 

Kram!


Sagan om bloggens återkomst, igen.

För ungefär fem och ett halvt år sedan startade jag den här bloggen mest i ett "jag-vill-vara-som-alla-andra-och-ha-en-blogg-infall". Då präglades bloggen mest av inlägg av typen "idag har jag blabla.." och "åh vad jobbigt det är i skolan nu".  För tre år sedan påbörjade jag ett nytt och väldigt viktigt kapitel i mitt liv: jag flyttade hemifrån, till Malmö, för att studera på högskola. Jag hade aldrig varit i Malmö tidigare i mitt liv och jag kände inte en endaste i hela Skåne. Bloggen blev då ett sätt för mig att berätta om min nya vardag, främst för nära och kära hemma i Borås. Med tiden tröttnade jag, kände ingen inspiration till att skriva och lyckades bara klämma fram ett inlägg lite då och då. I våras lyckades jag hålla bloggen igång ett tag, med inlägg om pyssel, bakning och en del vardag, men sedan blev det tyst igen. 
 
Nu sitter jag återigen och har tagit ett stort steg i mitt liv. Jag har återigen flyttat till en helt främmande stad, än en gång flyttat "ifrån" min fina pojkvän och än en gång börjat på en högskoleutbildning. Den här gången i Karlskrona. Jag har nu bott i min nya stad i drygt två veckor och har börjat lära känna både staden och människor. Men jag känner mig trots det ganska ensam än så länge. Förhoppningsvis är det något som kommer att ändras med tiden, allteftersom jag lär känna fler människor, men just nu spenderar jag mest tid hemma i min fina lägenhet. Med tanke på hur mycket jag har att göra i skolan hade jag nog även om jag känt fler människor behövt spendera mest tid med näsan i böcker, men känslan av att vara ganska ensam lyser ändå igenom. Min önskan är nu att jag med hjälp av lite pepp både från mig själv och förhoppningsvis från andra kan komma igång med bloggandet igen. Ett bekymmer jag dock tampas med varje dag i mitt liv är hur jag vill så otroligt mycket på en gång att det oftast inte blir något alls av det. Men det gäller för mig att ta mig lite i kragen och inte ställa så höga krav på mig själv. Det behöver kanske inte bli så långa inlägg varje gång, det behöver kanske inte vara världsviktiga nyheter eller upptäkter jag kommer med. Det behöver kanske inte heller vara så himla fint och duktigt och fantastiskt som det kanske känns som att "alla andra" bloggar är. Nej, detta handlar mest om att jag ska ta mig tid och framförallt ge mig själv den tiden det tar att skriva av sig lite ibland. Så, nu slår jag näven i bordet och hoppas verkligen att jag har den disciplinen som krävs för att fullfölja åtminstone ett litet mål i mitt liv. 
 
Kram! 

RSS 2.0