28 oktober

Imorgon, äntligen bär det av till Borås! Längtar verkligen. Det ska bli så roligt att träffa alla igen! Men innan det är dags att sätta sig på tåget är det redovisning av broschyr och sedan arbete med nästa veckas inlämningar som gäller. Min grupp ska träffas kvart i åtta imorgon bitti för att se så att vi har full koll på redovisningen som börjar kvart över åtta. Detta betyder att jag måste cykla senast kvart över sju hemifrån och om jag ska hinna packa det sista, göra mig i ordning och äta frukost innan det måste jag gå upp jättetidigt! Så frågan är varför jag sitter här nu halv elva när jag egentligen borde sovit för åtminstone en halvtimma sedan. Kanske är det för att jag kom hem från skolan strax efter sju och att jag sedan dess har lagat mat, börjat om från början med min packning, packat nästan klart och sedan diskat mitt diskberg. Tanken med denna kväll var även att jag skulle hinna plugga en del, men det har jag ännu inte gjort, så det får endast bli att jag läser ett avsnitt i Arkitekturhistorian innan jag sover. Jag måste även öva lite på det jag ska säga imorgon på redovsningen, men det är nog inga problem för det jag ska säga är ganska lätt att komma ihåg.

Anledningen till att jag kom hem efter sju från skolan idag var att jag och två till satt kvar och gjorde våra friggebodsmodeller som ska redovisas nästa fredag, väldigt skönt att ha den klar för då kan jag istället fokusera på de andra tre inlämningarna jag har nästa vecka. Två av dem ska jag arbeta med imorgon efter redovisningen och innan tåget går och den tredje inlämningen innebär att gruppen till projekt 3 skall göra diverse skisser och skissmodeller på våra husbåtar. Denna inlämning är dock inte förrän nästa fredag, så det behöver jag inte tänka alls på i helgen vilket är väldigt skönt, då jag känner att det ändå kommer att bli rätt körigt i helgen. Vill ju hinna med så mycket som möjligt de få dagar jag är hemma.


Här ser ni processen för mitt friggebodsmodellbygge.
Är ganska nöjd med resultatet faktiskt :)- Paulina

27 oktober

När jag idag insåg att jag kanske inte borde låta grönsakerna, som faktiskt finns i mitt kylskåp, ligga och ruttna bestämde jag mig för att göra en sallad till min kvällsmat som bestod av omelett. Men nu när jag väl bestämde mig för att anstränga mig så mycket skar jag mig givetvis i tummen med en av mina äckligt vassa nya knivar. Så nu gör det ont när jag smsar! Hur ska detta gå?!

Idag gjorde vi äntligen klart broschyren och ikväll har en i gruppen skrivit ut den, så imorgon blir det bara till att förbereda vår redovisning av den som är på torsdag klockan 8. Jag har däremot insett att jag nog inte kommer att hinna klart med de andra uppgifterna vi har till nästa vecka innan helgen, men det kan ju samtidigt vara kul att visa lite därhemma vad jag håller på med här i skolan egentligen, så jag har förmodligen med mig lite skolarbete hem ändå.

Förövrigt så var jag i skolan till halv sex idag och satt och arbetade med bygglovet, så när jag kom ut från skolan var det jättemörkt, men fint ute. Bort mot Turning Torso var himmelen jättefin och jag måste säga att jag verkligen gillar storstäder när det är mörkt ute. Det blir ofta så häftigt ljus ute av alla olika lampor och belysningar som finns på vägar och byggnader.

Ikväll har jag faktiskt börjat packa lite smått inför helgen och jag har tvättat lite kläder redan idag som jag vill ha med mig, så att de säkert hinner torka till på torsdag morgon, eftersom jag går direkt från skolan till tåget på torsdag. Kan bli spännande att ha med sig hela packningen till skolan och gå runt med den hela dagen. Lär ju se ut som en packåsna med väska, dator, ritningar och böcker.

Så här såg det ut när jag kom ut från skolan idag, dock så syns det väldigt dåligt på bilden eftersom jag tog den med mobilkameran.


- Paulina


26 oktober

Jävla Malmöbor! Lär er trafikregler för helvete! Har idag TVÅ gånger blivit tutad på av två jävla bilister. En gång påväg till skolan och en gång hem från skolan. Hur stört är inte det?! Och de jädrans bilisterna hade fel båda gångerna, och det är faktiskt inte något jag bara säger nu, utan det är faktiskt så! Jag har folk som håller med mig! Om jag har grönt vid ett övergångsställe och det kommer en bil, som visserligen också har grönt men som ska svänga över övergångsstället så TRO FAN att jag har företräde. Jag blir så sjukt förbannad! Argh!!! Jag slutar snart att cykla för att slippa bli påkörd eller nåt med tanke på att Malmöbor tydligen inte kan köra bil!!

Nej förlåt, nu har jag släppt ut aggressioner så det räcker för flera veckor. Jag ska inte börja oroa er därhemma om att det är farligt i trafiken här, jag har bra koll och bra bromsar också för den delen. Jag kan ju istället berätta hur jag har spenderat min dag. Började med en lektion om perspektivskisser imorse klockan 8. Var väl helt okej, men kändes inte värt att gå upp så tidigt för. Efter det satt vi och jobbade med vår broschyr, som förövrigt nästan är helt klar nu, ett par timmar.

Väl hemma efter skolan gick jag ut för att fota lite olika miljöer och saker till bildredigeringsuppgiften som ska lämnas in om en vecka. Uppgiften är att vi ska ta ett foto på en miljö, sedan redigera bort något av vikt ur bilden och därefter klippa in något annat. Sedan skall bilden sparas i olika format för både tryck och webb. Jag var bland annat på en lekplats här i närheten och tog lite kort på gungor, träd osv. Har även börjat arbeta med ett par bilder, så vi får se vilken jag till slut väljer. Jag ska i alla fall försöka få det färdigt innan jag åker till Borås så slipper jag tänka mer på det.

Ikväll blir det till att sova tidigt, då jag känner att det har blivit alldeles för lite sömn den senaste tiden. Börjar kännas nu att vi har mycket att göra. Trots detta känns det faktiskt för tidigt att ha lov, som många grund- och gymnasie-skolor har nu. Kanske är anledningen till det att jag började den här terminen ganska sent, så om ett par veckor lär väl jag också känna ett enormt behov av lov. Men då är det inte långt kvar till jullovet istället!När jag åt middag idag hade hönorna och tuppen sammanträde utanför mitt fönster :)

- Paulina

25 oktober

Nu är det inte långt kvar tills jag åker till Borås och hälsar på en sväng. Jag längtar verkligen helt galet mycket nu, det ska bli så roligt att träffa familj, släkt, vänner och såklart Rasmus igen! Jag tar tåget 16.45 på torsdag och så möter mamma mig i Göteborg vid halv åtta. Men innan dess har jag massor att göra. Jag ska försöka hinna med så mycket som möjligt nu innan jag åker hem så att jag slipper att sitta och plugga så mycket när jag är hemma. Så först och främst ska vi givetvis göra klart broschyren som skall redovisas på torsdag, och sen ska jag även försöka bli klar med fotouppgiften som ska in den 2 november och så ska jag försöka komma så långt som möjligt med bygglovet som ska lämnas in den 3 november. För om jag blir klar med de uppgifterna så kan jag bara fokusera på tentaplugg när jag är hemma.

Igår var det iaf "förtidighalloweenfest"/maskerad med klassen. Jag bestämde mig i sista stund för att vara pirat och kvällen var riktigt rolig faktiskt! Alla hade varit jättekreativa och var riktigt bra utklädda, det var bland annat ett "tuggummi under skon", ghostbusters, björnligan osv. Ni ser några av dem nere på bilderna och ni ser även en del av min outfit. Innan vi drog till själva festen var vi i alla fall några hemma hos mig och förfestade lite, trevligt.

Nu blir det snart sova, så jag orkar upp till lektionen imorgon kl 8.

Här är iaf lite bilder från igår. Andra bilden ska föreställa AVK om ni inte förstod det ;)


- Paulina

22 oktober

Vinden har vänt! Eller ja.. den hade det för en stund iaf. Två dagar i rad hade jag medvind till skolan och den tredje dagen var det inte jättemycket motvind heller. Nu verkar det dock ha gått tillbaka till det gamla vanliga, motvind vart man än ska. Jag väljer dock att se det positivt, jag får ju ännu bättre träning med motvind!

De senaste dagarna har bestått av väldigt mycket plugg. Jag har jobbat med skisserna till fritidshuset, som skulle visas för läraren idag och jag har med min grupp arbetat med broschyren om betongkilen som skall redovisas nästa torsdag. Igår till exempel så hade vi bara lektion mellan klockan 8 och 10, men sedan satt vi och jobbade med broschyren ända till klockan halv fyra. Jag var verkligen helt slut när jag kom hem och efter att jag ätit stensomnade jag på soffan. När jag väl vaknat till liv igen var det bara att sätta igång och försöka få klart mina skisser på fritidshuset. Jag kan dock glädja mig med att min lärare var väldigt förtjust i vad jag ritat idag och nu är det bara att sätta igång med bygglovsarbetet som skall lämnas in den 3 november. På min födelsedag, för er som inte visste det. Vi fick även tillbaka uppgift 4, dvs. den sista uppgiften i området ritteknik och jag fick OK på båda delmomenten. Skönt att inte ha behövt göra några kompletteringar på någon av de fyra uppgifterna, jag är stolt.

Idag hade vi även ett så kallat klassmöte med vår programansvarig där vi bland annat utsåg klassrepresentanter, diskuterade om det var några problem och så vidare. Senare idag fick vi även ett mejl från programansvarig där det stod att han glömt att säga att han hört jättemycket beröm om klassen från våra lärare. Det låter väl fint. Det roliga är att jag genom alla mina skolår, i alla de klasser jag gått har fått höra att vi är en så jättebra klass, en riktig favoritklass hos lärare. Eftersom det varit så i alla 4 olika klasser jag gått i tolkar jag det helt enkelt som att det är mig allt hänger på. Jag måste ju vara perfekt eller nåt. Haha.

Efter skolan idag var jag på Ica Maxi och handlade lite bröd, frukt och grönsaker. Köpte bland annat ett paket vindruvor som praktiskt taget ropade "köp mig" i affären, och det gjorde jag rätt i. De var de godaste vindruvor jag ätit på väldigt länge! Jag förstår inte varför jag envisas med att köpa gröna vindruvor jämt, när de här lite halvröda är så sjukt mycket godare?! Jag lyckades däremot köpa en fruktansvärt äcklig gurka. Jag vet inte vad det är för fel på den, men den smakar helt enkelt inte gurka.. Kanske är det ingen bra gurkperiod just nu helt enkelt.

- Paulina

17 oktober

De senaste dagarna har det varit väldigt skiftande väder. I torsdags då min grupp var ute och fotade var det riktigt kallt och blåsigt. Kändes nästan som vinter bortsett från att det inte var nån snö. På kvällen däremot, när jag cyklade från skolan efter att ha gjort klart min modellkub blåste det nästan inget alls och det var precis lagom kallt och mysigt. Igår däremot, nu ska ni få höra kära Boråsare, var det första gången som det regnade när jag skulle cykla till skolan. Innan detta har det bara regnat lite när jag cyklat hem eller när jag inte behövt vara ute. Tänk, om det varit Borås hade det garanterat regnat minst en tredjedel av gångerna jag skulle cykla till skolan. Det var väl inte jättemysigt direkt att cykla i regnet och halva dagen kändes det som att jag kissat på mig eller nåt, men det var faktiskt inte så extermt farligt och jag blev förvånad över hur många det faktiskt var som cyklade eller gick trots det dåliga vädret. I Borås hade man knappt sett någon enda, det slår jag vad om.

Nog talat om vädret, i torsdags var jag som sagt och fotade lite med gruppen. Vi tog bland annat kort på området där det är tänkt att husbåtarna skall ligga men tog även kort på några husbåtar som redan finns. När vi var klara med det var vi helt stelfrusna och jättehungriga allihop, så vi bestämde oss för att gå och äta pizza på en pizzeria i Västra Hamnen. Jag var så hungrig att när jag ätit upp min egen pizza åt jag lite av resterna på de andras också. Fattar inte vad det är för fel på mig.. Jag är för fan tjej! Jag ska inte orka äta upp en hel pizza ens. Menmen, jag är lite udda helt enkelt, och de andra tittade bara roat på mig när jag tryckte i mig så mycket!

I torsdags var jag ju även och tittade på en lägenhet. Den var fräsch och fin, men jag började tveka lite på läget, då huset ligger precis i utkanten av Rosengård. Till och från skolan skulle inte vara några problem, men det kanske inte är så kul om man är iväg någonstans på kvällen att behöva cykla runtom hela Rosengård bara för att man inte vill cykla igenom. Därför bestämde jag mig tillslut för att tacka nej till lägenheten och jag bor kvar här ett tag till medan jag letar vidare.

Igår hade vi två föreläsningar, varav den ena handlade om Internet som marknadsföringsmedel. Efter att läraren pratat i en timma, skulle vi dela in oss i grupper och sedan granska två stycken hemsidor. Vi skulle t.ex. kolla på helhetsintryck, navigering, färger, typsnitt osv. Vi fick en timma på oss och sedan skulle vi redovisa vad vi kommit fram till inför klassen. Min grupp valde hemsidorna "www.formdesigncenter.com" och "www.2advanced.com" och om ni orkar gå in och kolla på dem så ser ni vilken sjuk skillnad det är mellan dem. Ett tips är att iaf gå in på 2advanced. Jäkligt cool sida om jag får säga det själv!

Idag har jag faktiskt inte varit utanför dörren. Jag sov länge, lite för länge kanske, sedan har jag pluggat, tvättat, lagat mat, diskat och kollat på tv. Ungefär så. Visst låter det som en väldigt rolig lördag? Helt okej enligt mig faktiskt, och speciellt eftersom jag tror att jag är påväg att bli sjuk. Då är det skönt att bara ta det lugnt ibland.

Här är några av de bilder jag tog i torsdags, det är dock bara den första som faktiskt visar det vi skulle ta kort på.
- Paulina

14 oktober

Idag har jag storhandlat! Eller ja.. storhandlat så mycket som det går att storhandla för drygt 200kr. Jag tycker dock att jag fick riktigt mycket för de pengarna, och då köpte jag ändå ost, och ni vuxna människor som faktiskt handlar mat åt er själva (SHIT vad vuxen jag är alltså!) vet att ost är ganska dyrt. Förutom ost så köpte jag även massa andra vuxna saker såsom diskmedel, hushållspapper och mjöl. Får ju heller inte glömma de fina "rosabandet-äggen" jag köpte. Dagens goda gärning eller vad säger ni? Hade varit fräckt om äggen var rosa eller nåt, men så var tyvärr inte fallet.

Förövrigt har denna dag spenderats genom att träffa min grupp för att arbeta lite med slutuppgiften i kurserna "grafisk form och layout" och "visualisering i bild och modell", dvs. det projektet som handlar om att bygga husbåtar. Vi kom väl inte extremt långt, men vi har i alla fall några ideér som vi ska jobba vidare på. Imorgon ska vi ha handledning med våra lärare och sedan ska vi gå och fota området där husbåtarna är tänkta att ligga och även de två husbåtar som faktiskt finns redan idag i västra hamnen.

Efter detta åkte jag och två i gruppen in till Gustav Adolfs Torg och åt på China Box. Mumsigt. Sedan gick vi en kort sväng till köpcentrat Triangeln och kollade lite innan vi (jag och en till) åkte till Friskis för att träna på gymet. Jag tränade massa mage idag så det lär väl kännas imorgon skulle jag gissa på. Men vafan, Beach '10 närmar sig!

Dagarna som gått sedan jag skrev senast har bland annat innehållit film med två klasskompisar hos mig, falafel för tredje gången inom loppet av en vecka (sjukt, jag vet.), träning, inlämning av uppgift 4 i ritteknik och introduktion av den stora uppgiften i projekteringsmetodik, nämligen att rita ett fritidshus utefter en klasskompis önskemål. Vi ska göra alla ritningar som behövs för ett bygglov och sedan göra presentationsritningar som skall visas på en utställning den 9 december. Jag jobbar med en kille i min klass, förövrigt han som hejar på Elfsborg, och vi har idag gett varandra så kallade program för vad vi vill ha med i våra fritidshus. På torsdag nästa vecka skall skisser för huset lämnas in och sedan börjar arbetet med de riktiga ritningarna.

Imorgon efter att vi har arbetat med husbåt-projektet skall jag iväg och titta på en lägenhet och förmodligen ska en klasskompis följa med. Jag kan behöva någon som säger vad hon tycker och så. Jag hoppas verkligen att lägenheten är fin, för då blir det förmodligen flytt efter nyår. Efter lägenhetsvisningen ska vi tillbaka till skolan och bygga våra modell-kuber som skall redovisas på måndag. Kan bli spännande.

Som ni kanske märker har jag en del i skolan att göra. Inlämningar varje vecka och flera projekt på gång. Det är dock jätteroligt alltihop och jag är verkligen jättenöjd med mitt val av program. Vad som gör det ännu bättre är att vi kommer ha ungefär 3 st tentor på alla 3 åren. Hur underbart är inte det? Det är så mycket bättre med inlämningar, redovisningar och grupparbeten. Det enda jag har lite ångest över just nu är tentan i Arkitekturhistoria vi ska ha 17 november. Det är sjukt mycket man måste lära sig och historia är väl inte riktigt min grej. Men jag tröstar mig med att vi som sagt knappt har några tentor. Det finns ju faktiskt de som har flera tentor varje termin i alla ämnen. BLÄ!

Måste bara berätta också innan jag avslutar detta alldeles för långa blogginlägg att jag fick VG på uppgiften med bilden på betongkilen som vi skulle redigera, och eftersom VG är det högsta betyget kan jag inte vara annat än nöjd.

- Paulina

11 oktober

Det känns tomt.. Och fruktansvärt tyst! Har lite svårt att förstå att jag nu är helt själv igen, hade vant mig så vid att Rasmus var här nere hos mig. Nu blir det återigen ensamma middagar, sova själv i sängen och inte ha någon att prata med på kvällarna. Som tur är (otur för Rasmus) så glömde han sin kudde här nere, så jag kan krama den istället för honom nu tills jag åker hem till Borås om 2,5 veckor. Jag hoppas verkligen att den tiden går snabbt, för jag börjar verkligen sakna alla mina vänner och min familj i Borås.

Nu till något positivt, så att jag inte sitter här och deppar ihop totalt i min ensamhet. Gårdagen spenderade jag och Rasmus som ni säkert vet i Köpenhamn. Det var jättetrevligt och verkligen en jättebra avslutning på hans vistelse här nere. Vi hade planerat att ta bussen som gick 9.40 från köpcentrat Mobilia som ligger en bit ifrån mig. När vi kom dit visste vi dock inte vilken busshållplats den skulle gå från, eftersom det går bussar på båda sidorna. Efter en bra stunds letande och velande insåg vi att vi nog missat bussen och vi gick istället in på köpcentrat en stund innan vi tog bussen 10.40 istället. Bussresan över till Köpenhamn kostade 80 kronor, vilket är helt okej enligt mig.

I Köpenhamn gick vi runt och tittade lite i affärer, gnällde över att allt var så dyrt och åt på en kinesisk restaurang. Trots att det mesta var mycket dyrare än i Sverige lyckades vi faktiskt hitta lite saker att shoppa. Bland annat så köpte Rasmus en jättemysig tröja (som jag gärna hade snott) och jag köpte en jacka. Det var en svart, lite tjockare jacka som passar perfekt nu när det börjar bli kallare eftersom jag inte har fått ner min vinterjacka till Malmö ännu. Det tog dock en bra stund innan jag velat färdigt och faktiskt bestämde mig för att köpa den.

Förövrigt var det rätt kul att se alla Svenskar springa runt i Danmark med gulblåa tröjor, halsdukar och mössor. Jag antar att de inte var lika glada senare på kvällen. Vi stannade dock inte och såg matchen i Danmark, då de enda biljetterna som gått att få tag på de senaste månaderna har kostat 4-5 tusen kronor. Inte direkt värt det när man kan se den gratis på tv. Vilket vi ju kunde göra, eftersom jag tydligen har fått kanal5 hit ner också! Gjorde en ny kanalsökning i fredags och då ploppade massa nya kanaler upp.

Här är lite bilder från Köpenhamn. Tredje bilden är på en kille som stod på Ströget och trixade med en fotboll, riktigt duktig faktiskt. Sedan är det bilder på massa svenskar. Förutom bilden på gubben i blåsten! Han stod helt still, men hade gjort så att det såg ut som han gick i motvind. Ganska häftigt. Sista bilden är från en stor park i Köpenhamn, vet inte vad den heter.

- Paulina9 oktober

Det blev ingen igår, men idag testade jag och Rasmus Falafel för första gången. Efter att ha sett de något suspekta bollarna av kikärtor som vi skulle äta blev vi en aning skeptiska och undrade vad det var vi gett oss in på. Vi blev dock glatt överraskade. Falafel är ju faktiskt gott!

Idag har jag även inhandlat saker som behövs till kursen 'Visualisering i bild och modell'. Köpte skärkniv, stållinjal, tejp, sax osv osv. för nästan 400kr. Känns rätt sjukt att lägga ut så mycket pengar på skolan, men så länge det inte är böcker med massa information som man måste lära sig som jag köper är jag mer än glad. Saker som används till ritningar och modeller är bara roligt att köpa. Som flera av er säkert vet är jag helt såld på pennor, suddigum, papper, block och allt sånt där. Det finns ju sååå mycket roliga saker i sådana konstnärsbutiker som jag hängt en del i nu sedan jag började på det här programmet. M-m-m!

Imorgon blir det Köpenhamn över dagen. Ska bli riktigt mysigt och trevligt, och ska verkligen försöka njuta då det är Rasmus sista dag här nere hos mig på ett tag. Sedan kommer vi inte att träffas förrän jag kommer hem till Borås 29okt-1nov. Då blir det till att fira min födelsedag och förhoppningsvis träffa så många som möjligt av allt Boråsfolk som jag saknar massor vid det här laget! Känns stört att inte ha varit hemma på över en månad, och att jag inte kommer komma hem än på ett bra tag heller.

Förresten, jag kanske ska berätta hur jag gjorde med lägenheten jag var och tittade på häromdagen. Jag bestämde mig tillslut för att tacka nej till den då jag skulle behöva betala två hyror nästa månad i så fall och jag kände att det blev lite väl plötsligt. Jag har nu istället fått en ny tid nästa vecka för att kolla på en annan lägenhet som blir ledig från och med 1 jan. Jag hoppas verkligen att den är lika fin som den andra, för då bestämmer jag mig nog för att ta den! Längtar efter att få flytta och bo i en egen lägenhet. Med vita väggar!! Min ideallägenhet sedan flera år tillbaka. Knasigt jag vet, men jag har i flera år haft en såndär bild av hur jag vill att min framtida lägenhet ska se ut. Stilren med vita väggar överallt, en svart soffa och många gröna växter. Ungefär.

- Paulina

7 oktober

ÄNTLIGEN är stoppet fixat! Min hyresvärd kom ner imorse och fixade stoppet i rören. Visserligen var det precis lagom till när jag skulle göra mig i ordning i badrummet, så det blev lite stressigt sedan för att hinna till skolan, men ack så underbart att kunna diska och tvätta igen! (Hjälp vad vuxet det där lät! Nästan läskigt.) För att fira att vi hade ren disk igen, efter att Rasmus diskat hela berget när jag var i skolan, tack!, lagade vi till en riktig ordentlig måltid idag. Ris, fläskkotlett och sås. Blev jättegott!

Jag har idag varit och kollat på en lägenhet i ett studentboende. Den var riktigt fräsch och jag skulle verkligen kunna tänka mig att bo där. Problemet just nu är att om jag bestämmer mig för att ta denna lägenheten nu 1 november måste jag betala två hyror nästa månad och jag vet inte om jag pallar det. Ytterligare ett litet problem är att jag tänkt åka hem till Borås över helgen 29okt-1nov och då blir det ju en aning tajt att flytta också. Så nu har jag till imorgon klockan 12 på mig att betämma mig för om jag ska tacka ja eller om jag ska vänta till 1 jan, då jag förhoppningsvis kan få en annan lägenhet i samma studenthyreshus. Just nu lutar det väl mest åt att vänta, men jag är verkligen riktigt sugen på att flytta så har inte riktigt bestämt mig ännu.

Imorgon blir det en tung dag med skola från 8-16. Sedan har jag och Rasmus bestämt oss för att testa Falafel för första gången. Jag bor ju trots allt i Falafelns grundstad, eller?! Haha, det verkar i alla fall så med alla dessa falafelkiosker överallt. Det kanske får bli en superfalafel runt hörnet helt enkelt.

- Paulina

5 oktober

I helgen har det inte hänt alltför mycket. Det som är värt att nämna är väl egentligen bara att vi i lördags var ute och gick på kvällen. Vi insåg dock att vädret inte var det allra bästa att vara ute att gå i och när vi gick förbi spelbutiken som ligger på andra sidan kvarteret såg vi stora löpsedlar som varnade för stormen som skulle dra in över sydsverige på kvällen. Härligt!! Förutom detta är väl bara det faktum att det blivit stopp i rören igen något nämnvärt av det som hänt i helgen. Vi har nu lokaliserat stoppet och insett att det faktiskt är inne i badrummet. Detta märkte vi då jag skulle vara duktig och tvätta en maskin tvätt och vi helt plötsligt hör att det låter som om vatten rinner ner på golvet. Det var precis vad det gjorde och det visade sig vara en mindre översvämning inne i badrummet. Dessa rör visade sig även vara samma som leds från köket och nu är det alltså stopp på båda ställena. Känns galet roligt måste jag säga, men jag var och pratade med min hyresvärd innan idag och han sa att han skulle kolla på det. Dock så verkade han glömma bort oss, för han kom aldrig ner och det slutade med att jag och Rasmus cyklade till McDonalds för att äta något eftersom hela diskbänken är full med disk. Fint. Jag hoppas verkligen att det löser sig imorgon, annars vet jag inte vad jag tar mig till.

Denna dag har förutom besök på McDonalds bestått av skola för min del och sjukt lång sovmorgon för Rasmus del. Vi har även hunnit med en liten sväng på köpcentrat Mobilia. Rasmus behövde tydligen köpa strumpor, han anser väl att jag tvättar för sällan, hm! Han köpte dock lite fler saker än strumpor, bland annat en bok! Han ansåg sig tydligen vuxen nog att köpa en bok som han påstår att han ska läsa nu när jag är i skolan eller pluggar. Om jag känner honom rätt kommer nog den boken ligga oläst ganska länge..

Idag i skolan hade jag min första redovisning. Det var i kursen 'Grafisk form och layout'. Uppgiften var att ta en bild på "betongkilen" som på något vis förskönar platsen. Vi skulle tänka på ljus, vinklar, skuggor osv. och sedan vid behov redigera den lite i photoshop. Redovisningen gick ut på att visa upp bilden och förklara hur man tänkt när man tagit den. Jag var faktiskt ganska nervös då jag kände mig väldigt osäker på min bild innan, men det visade sig gå riktigt bra, och både lärare och klasskompisar sa att det var en bra bild. Puh! Här nedanför kan ni se den bilden jag hade. Jag orkar dock inte skriva ner min motivering, då den var en aning flummig.

Andra lektionen idag bestod av introduktion av en ny kurs, nämligen 'Visualisering i bild och modell'. Det verkar vara en riktigt kul kurs, då vi kommer arbeta mycket med att göra olika modeller. Vi fick även på lektionen en introduktion av uppgift 3, som kommer vara vår examination för både kursen 'Visualisering i bild och modell' och 'Grafisk form och layout'. Uppgiften kommer gå ut på att vi i grupper skall designa båthus som studentboenden. Vi ska sedan presentera dessa med en powerpoint, en broschyr, en affisch och en modell. Jag tror att detta kommer bli riktigt kul, men det kommer nog att ta en hel del arbete och tid.

Bilder från vår kvällspromenad i stormen.


-Paulina

2 oktober

Jag trodde aldrig att jag skulle ha det behovet, men just nu önskar jag verkligen att jag hade en stiftpenna med ett stift som är mindre än 0,3. Känns faktiskt ganska sjukt att 0,3 kan kännas alldeles för tjockt, men det är just vad det gör. Jag har ikväll suttit och arbetat med min ritning som skall in på tisdag. Har försökt mig på att rita blommor, blad, små krusiduller och andra detaljer på min ritning och det är inte det lättaste vill jag lova. Känns oerhört smått och pilligt, men det blev ett helt okej resultat. Jag hoppas i alla fall att min lärare godkänner det.

Som jag berättade igår körde jag idag spinning med en klasskompis. Det var jobbigt men riktigt kul att spinna igen efter så lång tid sen sist. Jag har planerat att köra det någon gång i veckan framöver iaf, nu när jag ändå har ett träningskort.

Förutom att rita klart min ritning och tränat idag har jag och Rasmus varit ute och cyklat en del. Han hyrde om sin cykel en vecka till och sedan tog vi en tur till strandpromenaden i Västra hamnen. Det har varit riktigt höstfint väder i stort sett hela dagen, så vi åkte runt i våra mössor och vantar och bara njöt av solen! Väl hemma igen blev det tacos och sedan Idol. Minst sagt en trevlig dag!
- Paulina

1 oktober

Trots att jag behövde gå upp alldeles för tidigt för mitt eget bästa imorse (började nämligen skolan klockan nio) så har detta blivit en fullspäckad men verkligen jättetrevlig dag. Den började med ritningslektion och jag kom riktigt långt med min ritning, har bara detaljer och materialbeskrivningarna kvar, får hoppas på att det inte blir alltför svårt. Efter detta träffades vi i min grupp för att försöka komma nånvart med uppgift två. Vi var på "betongkilen" och stegade ut ungefär hur stor den är och började även planera för vad vi ska göra om den till. För att ni ska förstå vad jag pratar om har ni en bild här på området som vi i uppgift 2 ska "göra" till ett mer attraktivt ställe.


Efter att jag cyklat hem i riktigt höstrusk med regn, löv som yr runt och kastanjer som far ner från träd och träffar bilar och folk i huvudet bestämde jag och Rasmus oss för att testa Europas största friskis dvs. det som ligger på Johanneslust. Det var som ni kanske förstår stort och det var riktigt fräsht! Bara omklädningsrummen kändes jättelyxiga. Gymet var uppdelat på två våningar med konditionsmaskiner på nedre plan och styrkemaskiner på övre plan. Det är synd att Johanneslust ligger så långt bort ifrån mig, det tar ungefär 30 min att cykla, för jag hade jättegärna tränat ofta där.

Ikväll har jag varit och bowlat och käkat med större delen av klassen. Jag hade inte bowlat på flera år innan och var lite orolig för att jag skulle göra bort mig totalt, men det gick faktiskt riktigt bra och det var verkligen jättekul. Inte bara själva bowlingen utan att klassen hittar på nåt tillsammans. Än så länge är inte klassen jättetajt och det har bildats lite smågrupperingar, men jag tror att om vi hittar på mer såna här saker så kommer klassen att bli riktigt bra tillslut!

Imorgon är jag ledig och det ska jag fira med att försöka gå upp tidigt och plugga lite, sen träna klockan 12 med en klasskompis. Tänkte köra ett spinningpass, vilket jag inte gjort på evigheter, så vi får väl se hur det går.

Tänkte att jag skulle lägga upp ett par bilder från min lägenhet, eller källarvåning kanske jag ska säga eftersom jag hyr en slags lägenhet i en vanlig villa. Första bilden är från vardagsrummet (med chokladbollar på bordet, mm!). Andra bilden är från sovrummet och den tredje från köket. Inte extremt lyxigt och fint kanske, men det duger så länge och jag trivs rätt bra faktiskt.


- Paulina

RSS 2.0