30 november

Eftersom min cykel fortfarande har punktering (Ja, jag vet att jag är lat som inte har fixat det ännu) så fick det bli buss till skolan även idag, och förmodligen även imorgon. Jag var dock uppe och pratade med min hyresvärd innan och han sa att han skulle kika på det imorgon. Härligt! Visserligen har det varit ganska skönt att åka buss de senaste dagarna. Det tar ca. 35 minuter hela vägen, men det är ändå väldigt smidigt och framförallt billigt! Eftersom jag här i Malmö fortfarande åker som barn så kostar det 11 kronor för en biljett, och nu när jag har köpt mig ett busskort så är det ännu billigare, kostar endast 8.80. Lite skillnad mot Borås om man säger så! På något konstigt sätt känner jag mig faktiskt mer hemma här när jag åker buss än när jag cyklar. Kanske är det för att jag i stort sett alltid åkte buss till skolan i Borås, så det känns så ovant att cykla överallt, men det ska ändå bli skönt när jag får min cykel fixad igen, när det nu blir.

Idag efter skolan var jag även en sväng inne i centrum med en klasskompis, vi skulle titta på papper till presentationsritningarna. Det är verkligen jättefint i centrum nu. Ljusslingor och granar överallt. Verkligen jättemysigt! Det fina pariserhjulet är också kvar och lyser fint och bredvid det är det en stor julgran med en skridskobana runtom. Myyys! Jag måste verkligen ta mig en liten tur i stan snart bara för att titta på allt fint :)

Efter stan var jag iaf en sväng på mobilia. Hittade jättefint omslagspapper som jag ska ha till mina julklappar sen när jag väl köpt dem. Det fanns dock så himla många fina sorter så det slutade med att jag köpte fem rullar! Men det är alltid bra att ha. Tro det eller ej, men efter detta var jag inne i blomsteraffären och köpte mig en julstjärna! :O Jag kände att jag måste ju få lite mer julstämning än bara ljusslingan som jag satt upp runt några av alla rör här i köket. Jag fick dock köpa en kruka till den också, för att de fyra jag har är upptagna redan. Jag hittade en lite lagom julig kruka; svart med lite glitter på sådär. Tyckte det passade mig fint.

I lördags var det i alla fall utgång som gällde! Började med tacos och förfest hemma hos mig. Sedan bar det av in till stan. De två första ställena vi gick till var det 20-årsgräns och egentligen var det 20 även på det tredje stället vi testade, men vakten var snäll och släppte in oss ändå! Var riktigt bra musik och jag hade verkligen jätteroligt. Vi orkade dock inte stanna till klockan 5 då stället stängde, utan vi åkte hem halv fyra ungefär. Siri och Fredrik åkte med hem till mig i en taxi och så käkade vi lite rostat bröd och drack vatten för att om möjligt undvika baksmälla. Jag vet inte riktigt om vi lyckades, men jag mådde faktiskt inte så jättedåligt på söndagen så. Bortsett från att jag mitt på dagen började få väldigt ont i nacken vilket fortfarande inte har gått över. Jag tror dock inte att det har nåt med lördagen att göra, jag har säkert bara sovit konstigt eller nåt.

Åh, jag får ju inte glömma att berätta att jag idag har invigt min stavmixer som jag fick i födelsedagspresent. Det blev smoothie med fil, banan, ananas och hallon. Galet gott!

- Paulina

25 november

Dagens MINUS: Punktering på vägen hem från skolan, vilket resulterade i en "härlig" promenad på 35 minuter resten av vägen hem. Jag var dessutom tvungen att skynda mig för att hinna till spinningpasset klockan 18.

Förutom detta har det varit en helt okej dag. Kände mig inte extremt taggad för grupparbetet i skolan, så jag fick väl kanske inte jättemycket gjort, men jag får väl kompensera det imorgon istället. Jag har även idag äntligen plockat upp gitarren för första gången (!) sedan jag flyttade hemifrån. Var jätteroligt att spela igen och jag förstår verkligen inte varför jag inte gjort det de senaste månaderna. Har nog inte haft tillräckligt med tid för att sätta mig och spela, men nu ska det bli ändring på det! Jag får inte glömma mer än det jag redan gjort och jag vill ju faktiskt bli bättre på att spela och det är inte så lätt om man spelar med flera månaders mellanrum varje gång.

Spinningen idag var lagom jobbig men väldigt rolig. Jag hade lyckats få med mig Siri och Fredrik också, och det var första gången som Fredrik körde spinning. Han såg extremt rolig ut innan han till slut fick kläm på hur det skulle gå till. Efteråt sa han även att han tyckt att det varit jätteroligt och jobbigt. Där fick han! Han som hela tiden sagt att spinning kör man ju bara som uppvärmning och att det är fjolligt. Pff!!

Nu blir det sooova, ska orka upp vid, få se nu.. 10 imorgon eftersom det är tentavisning kl 12. Härligt med sovmorgon, även om jag egentligen har sovmorgon varje dag nuförtiden. Jag börjar nästan alltid klockan 10, men det känns faktiskt som att gå upp mitt i natten! :O Det är nog dels för att jag är så van vid att aldrig börja tidigt längre och dels för att det är så oerhört mörkt och kallt jämt! Jag måste ju ta bussen imorgon med, eftersom min förbannade cykel numer har ett platt bakhjul, så jag kan inte vara lika seg som vanligt på morgonen imorgon. 

God natt!
- Paulina

24 november

Exakt en månad kvar till julafton! Man börjar få lite ångest över julklappar och allt det där som måste ordnas innan jul. Det jobbiga är ju att jag har så himla många jag måste köpa till och jag vill alltid ge nåt som verkligen uppskattas till alla, så det brukar bli rätt mycket pengar, men med min ekonomi som fattig student utan jobb blir det inte lätt den här julen asså. Men jag ska nog få ihop det något vis! Jag är faktiskt ganska glad över att jag slipper (förhoppningsvis) allt som måste ordnas innan jul bara. Helt seriöst så är min släkt helt crazy när det gäller julen och jag blir bara stressad när folk börjar diskutera och är oense om allt. Visserligen är det ju ganska roligt också, men jag uppskattar faktiskt inte julen lika mycket som jag gjorde som liten, men det är väl kanske inte någon som gör..

Men för att släppa det där med julen för ett tag, ända tills jag måste börja tänka på julklappar på allvar liksom, kan jag ju berätta att jag hade seminariet i Arkitekturens grunder idag. Det var verkligen inte lika hemskt som jag hade befarat utan det var riktigt intressant och roligt, så det gick jättebra. Jag var faktiskt med i diskussionerna en hel del och min frågeställning diskuterades väldigt länge, så jag är nöjd.

Imorgon och resten av veckan också för den delen blir det grupparbete. Vi har till och med planer på att jobba lite i helgen och sedan belöna oss själva med utgång på lördag kväll. Det ser jag verkligen fram emot eftersom jag inte varit ute "på riktigt" nån endaste gång här i Malmö än. Jag kan ju samtidigt passa på att indirekt fira Rasmus lite då också eftersom han fyller år på lördag. Kanske lite trist att inte vara i samma stad och fira, men det får väl gå ändå. hihi ;)

- Paulina

23 november

I fredags kom Mamma och lillebror ner till Malmö. Det var trevligt att träffa dem igen även om det inte var så jättelänge sedan jag vad hemma i Borås. När de kommit ner på kvällen gick vi till Mobilia en sväng och handlade mat för kvällen, resten av helgen och även lite som jag kunde spara i frysen. Helt perfekt när någon av mina kära föräldrar är nere, då behöver jag inte handla på länge! När handlingen var färdig och vi var hemma hos mig igen blev det mat och idol-tittande. Rätt person åkte ut och nu är det de fyra bästa kvar.. Nu spelar det inte så stor roll i vilken ordning folk åker ut så länge Erik vinner!

I lördags hade vi bestämt oss för att åka över till Köpenhamn och gå på ströget och sedan Tivoli på kvällen. Det var verkligen jättetrevligt! Perfekt väder, lagom kallt och uppehåll hela dagen. På hemvägen började jag dock känna mig lite konstig, men försökte ignorera det och när vi kom tillbaka till Malmö bestämde vi oss för att äta lite Falafel då mamma och Johannes aldrig testat det. Efter att vi ätit mådde jag dock sjukt illa och senare under natten kräktes jag en gång. De andra var nog rätt oroliga för att jag åkt på magsjuka eller nåt, men jag måste ha ätit nåt konstigt bara helt enkelt.

Dagen efter mådde jag bättre, men var väl inte jättepigg. Vi bestämde oss dock för att åka till IKEA ändå, som vi hade tänkt, för att jag ville kolla på tallrikar och så. Efter mycket om och men, galen beslutsångest och mycket övervägande slutade det med att jag faktiskt köpte nya tallrikar och jag är riktigt nöjd med mitt köp. Dock så fanns inte riktigt alla delar som jag skulle ha, men eftersom det var en helt ny serie så lovade personalen att de skulle få in mer såna, så det blir till att åka till IKEA snart igen för min del.

På kvällen efter att vi ätit åkte mamma, Johannes och Rasmus hemåt Borås igen. Det är alltid lika jobbigt att säga hejdå, speciellt till Rasmus, men nu är det ju inte så lång tid kvar tills vi ses igen. Den 4:e december kommer Rasmus och hans familj ner till Malmö och hälsar på och sen är det ju snart jul och då kommer jag hem och är i Borås i runt en månad :) I alla fall, efter att de åkt hem igår så såg jag att resultaten på tentan lagts ut på internet. Jag fick 114,5 av 125 poäng och därmed VG. Var bara 4 personer av de som gjorde provet som hade bättre än mig faktiskt, två som fick 115 och två som fick 117. Känns riktigt bra, så nu gäller det bara att få bra på mina ritningar och seminariet så får jag kanske VG i slutbetyg också.

Nu blir det sova så jag orkar upp vid åtta imorgon. Det blir arbete med gruppen och sedan seminarie mellan 13 och 16.

- Paulina

18 november

Äntligen är första och sista tentan för det här året avklarad! Den var dessutom galet mycket lättare än vad jag trodde innan, och jag kunde nästan alla frågorna utan att ens behöva tänka efter. Sån otroligt skön känsla att göra klart provet på ca. 45 minuter när man hade 4 timmar på sig. Vore ju skönt att sätta ett VG också, men man vet ju aldrig om man man har skrivit tillräckligt utförliga svar på vissa frågor.

För att fira att tentan äntligen var över kom två kompisar över till mig på kvällen igår och så lagade vi lite tacos och chokladpudding och så kollade vi på film. Riktigt trevligt faktiskt då vi inte kände för att fira genom att festa som många andra i klassen gjorde. Däremot gjorde detta att jag inte hunnit städa, inte hunnit baka muffins som jag hade tänkt och inte hunnit börja läsa på texterna till seminariet. Men det hinns väl med nån annan gång. Rasmus kanske kan städa annars... För idag har äntligen Rasmus kommit ner till mig igen! :D Underbart att få träffa honom igen, drygt två veckor känns som väldigt låång tid, men det är samtidigt bra att vi kan ses så ofta som vi ändå gör. Tänk om jag hade flyttat till Luleå, som jag tänkte ett tag. Gah, panik!

Som många av er kanske hört på nyheterna är det minst sagt storm här nere i Skåneland idag. Imorse var det inte så farligt, jag hade lite lagom medvind större delen av vägen, ganska jobbig motvind i slutet men annars kändes det inte direkt som att en storm var på väg. När vi satt i skolan och jobbade med projektet hörde jag av en klasskompis som hört på radion att de varnar allmänheten för storm senare under kvällen. Nån timma senare kommer några andra klasskompisar förbi och säger att det är helt sjukt väder ute. När vi själva en stund senare bestämde oss för att avsluta för dagen och gå hem fick vi det bekräftat. Det blåste sjuukt mycket och till råga på allt ösregnade det. Jag kände direkt att cykling nog inte ens var att överväga då man verkligen fick kämpa för att ta sig framåt. Jag lämnade därför cykeln på centralen, efter att jag och några till bokstavligt talat kämpat för att gå dit, och sedan tog jag bussen hem. Lilla jag på min extremt lätta cykel hade nog inte varit alltför stabila om jag valt att cykla hem..



Lite blandade bilder från den senaste tiden. Den första är på det pariserhjul som sen en tid varit placerat inne i centala Malmö. Den andra är från när vi gjorde vår tidsplan till husbåtsprojektet. Bild nummer tre visar hur tråkigt jag hade en dag när jag pluggat till tentan flera timmar irad. Då är det farligt att ha massa roliga pennor i närheten. Sista bilden är från ikväll, då jag faktiskt slapp att diska efter tacosen. Nästan lite väl chill att bara kunna sitta i soffan och kolla på!

- Paulina

13 november

Jag vet vad felet med mig är! Eller ja asså, inte allmänt, det har jag fortfarande inte kommit på, men när det gäller mig och bloggskrivande. Jag vill jämt berätta om precis allt som hänt, varje liten detalj, och då blir det så himla mycket att skriva att jag redan innan känner att det kommer bli jobbigt, så då struntar jag i att skriva i stället. Sedan när jag väl skriver blir det ju logiskt nog ett ännu längre inlägg istället.. Jag borde faktiskt skärpa mig, för jag försöker i alla fall intala mig att någon därhemma läser och tycker det är någorlunda intressant att få reda på vad jag har för mig. Eller?

Den senaste veckan har till större delen bestått av att plugga inför tentan i arkitekturhistoria som jag har på tisdag. Det är riktigt mycket man ska lära sig, bland annat massor med gamla byggnader, när de byggdes, var de finns och vem som ritade dem. Detta plus att vi ska kunna det mesta om de olika tidsepokerna. Jag känner dock att det börjar fastna nu och jag kommer ju helt klart kunna skrapa ihop poäng som räcker till ett godkänt.

Förutom allt plugg har det inte hänt jättemycket, dock finns det ett par nämnvärda saker jag kan skriva om. Till exempel om när jag skulle till Netto och handla häromdagen. Det första jag möter när jag kommer in på Netto är en kvinna som verkligen granskar mig uppifrån och ned, med avsmak i blicken (Jag lovar!!). Jag blir genast jätteosäker och kollar om jag har nåt konstigt på mig eller nåt, vilket jag inte anser att jag har, och när jag går förbi henne och ser att hon vänder sig om och fortsätter granska mig går det inte att känna sig annat än illa till mods. Det är såna saker som får mig att få torgskräck asså! Helt sjukt :S

Nämnvärd sak nummer två var att jag i förrgår än en gång kunde konstatera att folk, denna gången en lastbilschaufför, inte kan köra bil! Jag cyklar fint på en cykelbana på väg till skolan när det plötsligt kommer en liten lastbil i full fart och tvärsar cykelbanan precis framför mig så jag tvingas tvärbromsa. Jag tänker att men då kör jag bakom när han kört förbi. Då bestämmer sig människan för att göra en snabb U-sväng, rakt över cykelbanan igen! Jag tvingas än en gång bromsa och tänker att men nu kan jag väl cykla bakom den istället då.. Men DÅ bestämmer han sig för att tvärbromsa och sen börja backa!! Allt detta sker verkligen i jättehög fart också och jag är säker på att chauffören inte hade minsta koll på oss som var på cykelbanan!

Förövrigt; ösregn och motvind är ingen bra kombination! Kändes som om någon hällt en hink med iskallt vatten över mig när jag kom hem från skolan idag. Mysigt...

- Paulina


7 november

Jag måste verkligen börja skriva på min blogg tidigare på dygnet så att jag inte varje dag gör falsk marknadsföring genom att skriva ett datum som rubrik när det egentligen har blivit ett nytt datum när jag skriver. Äsch.. det blev rörigt, det spelar väl ingen roll egentligen. Nu sitter jag i alla fall i soffan, kollar på MTV, fryser galet mycket om fötterna och lyssnar på andetagen från min hyresvärds hund som ligger och sover här intill mig.

Jag vaknade imorse (förmiddags kanske är ett lämpligare ordval) av att han jag hyr lägenheten av knackade på dörren. Jag flög upp ur sängen, drog på mig en tröja över pyjamasen (Ja, jag sover faktiskt med pyjamas för det är jättekallt här!) och öppnade. Det första han säger är: "Oj, du ser lite sömnig ut Paulina, jag väckte dig väl inte?" Jag kunde inte annat än att mumla fram ett njaeä och försöka få upp mina ögon lite mer. Det han hade knackat för att fråga var i alla fall om jag kunde passa deras hund från fyra och till ungefär tolv för att de var bortbjudna. Visserligen verkar det bli lite längre än till tolv, med tanke på att klockan snart är ett nu, men det gör inte så mycket faktiskt, jag är ju ändå hemma liksom, bara för mig att falla pladask i sängen sen, och det är ju inte direkt ansträngande att passa en hund som just nu ligger och stensover och snarkar här i soffan. Jag antar att jag tröttade ut stackarn innan när vi var ute först en och en halv timma och gick/sprang/spelade fotboll, och sedan var ute en liten kort sväng till. Han är inte längre lika lekfull och pigg som han var innan idag.

Förutom hundpassning har jag varit en kort sväng på det nya IKEA idag. Siri skulle dit och köpa en farsdagspresent till sin pappa och frågade om jag ville följa med. Jag inhandlade två papperskorgar. En till badrummet och en som står vid skrivbordet nu. Är faktiskt nöjd med mina inköp men är nog ännu mer stolt över att jag inte köpte något mer. Det är farligt att ta in mig på IKEA, jag ser jämt så himla mycket saker som jag behöver, eller åtminstone vill ha. Jag funderade lite på att köpa tallrikar och så, men beslutade mig istället för att försöka få med mig mamma dit när hon kommer ner om två veckor, så hon kan vara smakråd.




- Paulina

5 november

Den här dagen har varit riktigt rolig faktiskt. Den har bestått mest av modellbygge med min projektgrupp. Vi träffades i skolan klockan tio och började bygga, vid ett skulle jag och några till i gruppen på ritningslektion, men jag skulle bara få tillbaka mitt bygglov och de andra skulle lämna in sina. Jag fick OK på mitt, vilket betyder att jag nu kan sätta igång med presentationsritningarna till utställningen den 9 december. Detta innebar att jag inte behövde vara på lektionen mer än tio minuter nånting och kunde sedan fortsätta bygga på modellen. Jag måste säga att jag är riktigt nöjd med min grupps skissmodell, konceptmodell och skisser som skall lämnas in imorgon. Det enda jag är lite orolig över är att skissmodellen kanske är lite för noggrannt gjord. Egentligen ska den gå relativt snabbt att göra, vara lite slarvigt gjord och av lite halvkasst material. Men vi får väl se vad vår lärare tycker, jag tycker iaf att modellen är riktigt snygg! ;) Förutom inlämning av detta imorgon har vi även så kallad redovisning av våra friggebodsmodeller. Det vill säga vi är halvklass, står i en ring med alla modeller på ett bord i mitten och sen går läraren igenom dem en efter och och ger konstruktiv kritik. Spännande.

Nu kan ju ni få säga era åsikter, för här är en del bilder på modellen. Görasketasnygg! ;) På en del bilder ser man även vår lilla konceptmodell, där det står massa ord tryckta på plast. Dessa ord beskriver konceptet för våra husbåtar.




- Paulina


4 november

Jag lovade igår att jag idag skulle skriva och berätta om min helg och de senaste dagarna. Jag kan nog inte berätta om precis allt, men ska försöka ta med det viktigaste iaf. Så jag börjar helt enkelt med torsdagen förra veckan då jag äntligen tog tåget hem till Borås. Jag hade inte varit hemma sedan 7 september och därför längtade jag verkligen. Mamma mötte mig på stationen i Göteborg och sedan åkte vi bil därifrån till Borås. Väl i min älskade hemstad bestämde vi oss för att köpa Kinamat. Vi hämtade sedan Rasmus efter jobbet så att han också kunde få mat. Fredagen spenderade jag med Rasmus, vi tittade på film och tog det allmänt lugnt. På kvällen däremot var det kalas för mig hos pappa, så jag fick låna mammas bil och jag körde för första gången bil helt utan handledare. Rasmus var nog lite nervös i början när det skumpade lite, jag hade ju trots allt inte kört bil på ett bra tag, men sen gick det riktigt bra och jag njöt verkligen av att köra! Saknar det lite här nere i Malmö att inte kunna köra något faktiskt. Kalaset var i alla fall trevligt och min släkt var lika pratglad och halvt galen som vanligt, men det var roligt att träffa alla igen!

Lördagen var jag med Rasmus på dagen och på kvällen träffade jag Anna och Malin. Vi spelade först Bowling och sedan var vi hemma hos mig och bara pratade och åt lite gott. Var underbart att få träffa mina söta vänner igen efter så lång tid. Vi bestämde även preliminärt att de ska komma ner och hälsa på mig i Malmö nån helg i december. Skulle verkligen vara jätteroligt att få visa runt dem i staden, visa alla bra shoppingställen och julhandla massor! Förhoppningsvis kommer de ner precis när mitt jullov börjat om det funkar för dem, och sedan åker jag i så fall hem samtidigt med dem.

Sent på lördagskvällen åkte jag upp till Rasmus för att få sova en sista natt med honom på ett par veckor. På söndagen var det kalas för mig hos mamma och jag träffade då den aning lugnare hälften av släkten. Jag fick på båda mina kalas bara bra grejer som jag önskade mig och som jag verkligen behöver. Till exempel fick jag stavmixer, elvisp, vispskålar, påslakan och morgonrock. Perfekt!

Måndag morgon klockn 07.06 gick tåget från Borås till Alvesta och efter 45 minuters väntan där åkte jag vidare tillbaka till Malmö igen. Jag hade verkligen en underbar helg i Borås och jag saknar redan alla mycket. Men om två veckor kommer Rasmus ner till mig igen, och ett par dagar senare kommer även Mamma och Johannes ner. Längtar verkligen, för då är tentan äntligen över också. Hoppas bara att den går bra, så att inte Rasmus behöver lägga all tid här nere på att trösta mig. hihi.

De senaste dagarna har varit ganska händelserika, då vi haft en del inlämningar och inte minst för att jag igår fyllde år. Idag var vi däremot lediga från skolan och då passade jag på att ta en riktigt lång och välförjänt sovmorgon. Vid ett kom Siri hit för att plugga lite och när vi tröttnat på det åkte vi till Ica och inhandlade lite mat som vi sedan lagade till. Det blev pasta och pastasås med julmust.är vi var mätta och belåtna satte vi oss för att kolla på måndagens avsnitt av Ullared. Galet roligt verkligen!

När Siri åkte hem igen och jag diskat berget av disk bestämde jag mig för att baka lite muffins. Första plåten blev lite misslyckad, då jag hällt lite för mycket smet i formarna så att nästan alla flöt ihop, de andra två plåtarna blev däremot helt okej och jag tänkte ta med mig några muffins imorgon till gruppen så vi orkar bygga klart vår skissmodell!

Nu däremot blir det till att läsa lite historia och sen sova. Så störande att jag verkligen aldrig har vett till att gå och lägga mig i tid. Jag vet ju hur fruktansvärt jobbigt det är att gå upp på morgonen, och det kanske skulle bli en aning lättare om jag faktiskt sovit ett vettigt antal timmar.

Några bilder från Borås, som passande nog hade underbart väder när jag var hemma. Den sista bilden visar mina fina tårtor. Jag har gjort rosorna. Ganska stolt faktiskt! :)


- Paulina

Happy 3 november

Tänkte bara skriva att det idag (eller egentligen igår eftersom jag skriver så sent) är min födelsedag! Känner mig otroligt mycket vuxnare nu när jag inlett mitt sista år som tonåring. Eller kanske inte, det känns faktiskt inte så stor skillnad mot vad det gjorde igår då jag bara var 18. Dagen har i alla fall varit riktigt trevlig och trots att jag inte kunde fira med mina kära Boråsvänner eller familjen idag så har jag haft jätteroligt då jag spenderat kvällen med några från klassen. Vi körde en trekamp innehållande tjurridning, laserdome och gladiatorfight. Efter detta blev det bowling. Minst sagt en härlig födelsedag. Fick även en helt perfekt födelsedagspresent av en klasskompis, nämligen en bok med massa muffinsrecept! Fick också en stor disktrasa där det stod "for BIG mistakes". Roligt! ;)

Nu tänkte jag inte skriva så mycket mer här, utan jag kommer istället imorgon att berätta lite om min helg hemma i Borås och om de senaste dagarna. Är ledig imorgon vilket innebär lång sovmorgon, sedan plugg och eventuellt lite muffinsbak! Nu blir det däremot sängen och sova! Godnatt på er! :)

Jag kommer fömodligen att lägga upp lite fler bilder imorgon men här är i alla fall en där vi kör vi lite gladiatorfight! :)


- Paulina

RSS 2.0