Ångest och päron

Bättre sent än aldrig kanske man kan säga om det här inlägget. Men dagen idag har bestått till störst del av plugg, lite ångest, lite mer plugg, en väldigt god sallad, lite plugg igen och en och annan förtvivlad tår. 

Det där kanske kräver lite bättre förklaring. Håller just nu på med uppgift 3 i skolan, vilken är den hittills svåraste uppgiften enligt mig. Känner mig fortfarande väldigt osäker på både texterna och frågorna vi ska svara på och jag har ömsom känt hopp och ömsom förtvivlan över plugget idag. En liten stund var det riktigt jobbigt. Därav en och annan förtvivlad tår. Just nu känns uppgiften ändå överkomlig, men jag befarar att det om bara en liten stund kan vända helt. Det är ungefär så jag är när det gäller skoluppgifter. Det är faktiskt ganska vanligt. Men jag vägrar att ge upp, och litar helt enkelt på att jag gör mitt bästa och så får det bära eller brista. Jag har trots allt hela dagen imorgon på mig att skriva också och hoppas på någon slags uppenbarelse. 
Salladen å andra sidan var ett positivt inslag idag. Den här salladen var en väldigt vanlig lunch för mig under c-uppsatstiden i våras. Kanske för att den är så simpel, men så fantastiskt god. Knepet är att man egentligen kan ta i lite vad man själv tycker är gott, men med vissa (enligt mig) obligatoriska inslag. Dessa är:

- knaperstekt bacon (så att man kan smula ner den)
- avokado
- päron
- soltorkad tomat (mmm!)
- salladsost som ligger i olja
- körsbärstomater
- någon slags sallad

Om ni inte har provat att ha päron i sallad, så gör det! Så otroligt gott! Dock inga pensionärspäron! Usch och fy för såna där mjuka, läskiga päron som bara rinner när man biter i dem. Nej, hårda päron ska det vara! Och precis lagom mogen avokado. Mums! Det smarta med den här salladen är också att man får lite färdig dressing genom att ta lite av oljan som salladsosten ligger i. Snabbt och enkelt! Sen så gör ju de soltorkade tomaterna typ hela grejen. Ett tips är förresten att ha kyckling i också. Jag brukar dock inte ha så mycket framförhållning vad gäller matlagning, så jag hade bara fryst kyckling när hungern smög sig på idag. Men som sagt. Den här salladen är super! Och sallad är så himla underskattat ibland. Man blir visst mätt! Det gäller bara att göra den med rätt ingredienser!


Kram och godnatt på er! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0