music for life.

Vissa människor menar att man kan lära känna en person bara genom att få reda på vilken slags musik den lyssnar på. Om detta har jag egentligen ingen direkt stark åsikt, då jag tycker att det kan vara väldigt olika beroende på omständigheterna. Visst kan en person som lyssnar på punk, metal och liknande "bete" sig på ett visst sätt, klä sig på ett visst sätt och hänga med människor som är lika dem själva, men det talar ju egentligen inte om vilken personlighet personen i fråga har. En person som lyssnar på hårdrock kan ju vara världens gulligaste och snällaste person, en riktig mjukis helt enkelt, samtidigt som en person med samma musiksmak går runt och är stöddig och bråkar mycket.

Vad jag vill komma fram till med detta inlägg är att jag under lovet, då jag jobbade alla vardagar, hade all världens tid att fundera på allt från kottar i granskogen till världsfred. Detta var dock inget jag valde att faktiskt tänka över, utan jag gick istället runt med ipod-hörlurarna i öronen och funderade på vilka band jag skulle vilja att de kom till min så kallade "drömfestival". En plats dit band jag bara kunde drömma om att alla kom till, samma år, samma vecka och samma scen. Ja, samma festival helt enkelt. Vad jag kom fram till var 39 band eller sångare som jag kanske inte lyssnar helhjärtat på och kan alla låttexter ifrån, men ändå sådana som har gjort en del otroligt bra låtar, och som jag helt klart skulle vilja se live. Vad jag nu gjort, eftersom jag uppenbarligen har så otroligt mycket tid över som behöver slås ihjäl (ironin sprudlar), är att jag har skrivit ner alla dessa band/sångare och tänkte låta alla er, som anser att musiken talar för personligheten, få lära känna mig.  Enjoy.Banden står inte i någon direkt ordning, och färgen har ingen speciell betydelse mer än att jag tyckte att det såg lite käckt ut. Man måste ju trots allt utnyttja sina kunskaper i photoshop, när man ändå har dem.
Nåväl, om alla dessa band skulle spela på en och samma festival skulle jag nog ge hur mycket som helst för att få åka dit, oavsett var den var någonstans. Det som dock hade varit ett problem är att det säkerligen hade varit lite jobbigt att lyckas se allihopa, om de då inte spelar på helt olika tider allihopa och festivalen var väldigt lång. Kanske hade de kunnat spela efter varandra på en och samma scen. Visst hade det varit festligt att i stort sett bo på en och samma punkt i någon vecka. Jag hade ju nästan kunnat ställa upp ett tält mitt framför scenen och ockupera en plats där helt enkelt.

Om nu någon anser att de känner mig genom att ha fått se vilken musik jag allra helst lyssnar på, kan ju gärna berätta det för mig, och förklara hurdan jag är. För ni skulle bara veta, jag är full av överaskningar. Jag är nog en salig blandning av allt vad gäller "musikpersonligheter", och jag vet nog knappt själv riktigt hur "mina favoriter" skall tolkas. Emo? Punkare? Hårdrockare? Mjukis? Jadu, säg det..

Ps. Jag måste bara säga att jag även under lovet kom fram till att Green Day är ett oerhört överskattat band. Inte ens när de hade en av sina största perioder runt 2004, och alla hade Green Day affisher på väggarna i sitt rum och sprang runt som små Billie Joe Armstrong -wannabes, lyssnade jag på dem. Jag lyssnade istället på t.ex. Simple Plan och Good Charlotte. Nu för ett tag sedan tänkte jag ändå att jag borde försöka lyssna på Green Day och kanske förstå tjusningen med  deras musik, men nej. Det enda jag kom fram till var att alla deras låtar låter oerhört lika och är ganska enformiga, så förlåt alla Green Day-fans. Bandet är alldeles för överskattat! Ds.


Ps 2. Jag har äntligen lyckats få tag på, eller i alla fall beställt, Enations efterlängtade skiva "World In Flight" som då jag önskade mig den i julklapp inte gick att få tag på någonstans. Kan inte undvika att längta till den dag då den dimper ner i brevlådan. Ds.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0